Ove 3 namirnice osvježavaju kožu

Ove 3 namirnice osvježavaju kožu

Ove 3 namirnice osvježavaju kožu
  • Objavljeno: Srijeda, 03.04.2019.
  • Broj pregleda: 113
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Možda niste svjesni koliko je prehrana važna za zdravlje vaše kože. Kozmetika za njegu kože će definitivno pomoći, ali ništa neće dati značajne rezultate ako ne započnete sa zdravom prehranom.

Ljeto i ljetne vrućine mogu iscrpiti vaš organizam, a odmor i osvježenje su za kožu jednako važni kao i za vaš um. Kako bi vaša koža nakon izlaganja štetnim sunčevim zrakama ponovno bila lijepa i zdrava, donosimo vam 3 namirnice koje će vam u tome pomoći.

Rajčice

Likopen će pomoći da smanjite sve kožne nepravilnosti, naročito akne i prištiće. Istraživanja su pokazala da je učinkovit u zaštiti od sunčevih štetnih zraka, a njegova antioksidativna djelovanja će smanjiti štetu nastalu prisutnošću slobodnih radikala u tijelu.

Riba i morski plodovi

Istraživanja su pokazala da osobe, koje redovito jedu ribu i morske plodove, imaju manji rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja. Omega 3 masne kiseline će ublažiti kroničnu upalu u tijelu do koje dolazi prakticiranjem nezdravih životnih navika, ali i pretjeranog i nezaštićenog izlaganja kože suncu.

Zeleni čaj

Znanstvenici svakim istraživanjem pronalaze nove ljekovite sposobnosti zelenog čaja, stoga svakako trebate razmisliti o tome da ga unosite svakodnevno. Njegova antioksidativna svojstva će vašu kožu učiniti mladolikom i poboljšati cjelokupno zdravlje vaše kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti