Suha ili dehidrirana koža – u čemu je razlika?

Suha ili dehidrirana koža – u čemu je razlika?

Suha ili dehidrirana koža – u čemu je razlika?
  • Objavljeno: Petak, 30.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koža se generalno klasificira kao suha, masna ili mješovita. Ne razmišljamo puno o tome, ali postoji razlika između suhe i dehidrirane kože. Suhoj koži nedostaje ulja, dok dehidriranoj koži nedostaje vlažnosti.

Ulje, koje koža samostalno proizvodi, je jednako važno kao i unos vode. Manjak jednog i drugog uzrokuje manjak elastičnosti i može povećati rizik od nastanka prijevremenih znakova starenja. Dehidracija uzrokuje i prijevremeni nastanak bora.

Saznajte kako možete učvrstiti kožu na području vrata!

Dehidrirana koža je posljedica nepravilne prehrane i manjka unosa vode. Stres je također jedan od vodećih uzročnika suhe kože.

Najčešći uzročnici suhe kože su genetika i kozmetički proizvodi koji u svojem sastavu imaju hormone. Dobra vijest je da suhu i dehidriranu kožu možete njegovati na razne načine, koji su zapravo i vrlo jednostavni.

  • Nemojte se kupati vrućom vodom jer ona uklanja prirodna ulja na koži i na taj načinu ju dodatno isušuje i dehidrira.
  • Povećajte unos vode jer ona potiče regeneraciju stanica. Vodu obogatite citrusnim voćem koje ima antioksidacijsko djelovanje i štiti ju od štetnih vanjskih faktora.
  • Koristite ovlaživače zraka. Grijanje isušuje prostor u kojemu boravite, a manjak vlažnosti u prostoru vrlo često uzrokuje suhoću kože. Koža postaje suha i osjetljiva.
  • Češće koristite proizvode za hidrataciju kože. Neka to budu lagana ulja, kreme i losioni. Njih svakako nanosite prije spavanja, a možete i nekoliko puta tijekom dana, ovisno o vašim potrebama.

Otkrijte koje biljke potiču zdravlje i ljepotu kože!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti