4 pitanja koja si trebate postaviti prije nego se pomirite s partnerom

4 pitanja koja si trebate postaviti prije nego se pomirite s partnerom

4 pitanja koja si trebate postaviti prije nego se pomirite s partnerom
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.08.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja pokazuju da dvije trećine parova prekine i nakon toga se pomire, pa opet prekinu, dok ostali veze prekidaju jednom ili nikada. Za one koji se odluče ponovno sastati s bivšom ljubavi, budućnost nije previše svijetla. Istraživanja pokazuju da su partneri koji ulaze i izlaze iz istog odnosa, manje zadovoljni svojim partnerom. Upoznati su s problemima komunikacije, negativnim stranama odnosa i pate od niže razine samopoštovanja.

Ako se ipak poželite vratiti bivšem partneru, najprije si postavite ova 4 pitanja:

Zašto ste se razišli?

Udaljenost ili nerazumijevanje su vrlo česti razlozi razilaženja. Ako ste prekinuli zbog nevjere, zlostavljanja ili nepodnošljivosti, pomirba zaista ne bi trebala biti u vašem interesu. Sreća koja proizlazi iz toksičnog odnosa je kratkotrajna i često je takva veza osuđena na propast. Pažljivo razmislite o razlozima razilaženja i zapitajte se ima li uopće smisla poraditi na takvom odnosu.

Želite li to iz pravih razloga?

Vraćajući se na staro zbog toga što vam je partner obećao pružiti dom, auto, novac, posao, ili druga materijalna dobra neće popraviti vaš odnos. Isto tako, ako se osjećate emocionalno ovisni o svom partneru, što znači da vam on ili ona daje pozitivne emocije i motivaciju, ili se jednostavno osjećate usamljeno bez partnera, vaš odnos vjerojatno neće potrajati. Ako se vraćate partneru jer ne možete na sebe preuzeti sav financijski ili emocionalni teret, porazgovarajte s prijateljima, članovima obitelji ili stručnjacima koji vam mogu pomoći da postanete neovisniji. Pomirba s partnerom bi trebala biti opcija samo ako vas vežu istinski osjećaji, poštovanje i međusobna potpora.

Hoćete li biti ustrajni u svom naumu?

Ponovno ulaženje u odnos ima smisla samo ako ste u potpunosti predani radu na promjenama i stvaranju novih vrijednosti. Kroz ovaj proces je najlakše prolaziti uz vodstvo iskusnog terapeuta za parove. Ulazite li ponovo u bivšu vezu s negativnim stavom, povratak bi mogao biti nepravedan prema partneru i, u konačnici, biti gubljenje vremena.

Slaže li se s time i vaš partner?

Ako ste motivirani ulagati u novi početak veze, a vaš partner nije, malo je vjerojatno da ćete uspjeti. Prije pokušaja, otvoreno porazgovarajte s partnerom o njegovim osjećajima, željama i spremnosti za izgradnju novog i boljeg odnosa.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti