Zašto vam je tako teško preboljeti bivšeg?

Zašto vam je tako teško preboljeti bivšeg?

Zašto vam je tako teško preboljeti bivšeg?
  • Objavljeno: Srijeda, 23.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Zašto smo mjesecima nakon prekida potpuno opsjednuti osobom koja nam je slomila srce? Istraživanja mozga su pokazala kako kraj romantične ljubavi aktivira iste mehanizme u mozgu kao i skidanje s heroina. Drugim riječima, ljubav je ovisnost i nakon prekida prolazimo kroz pravu ovisničku krizu. Podsjetnici na bivšu ljubav nas mogu umiriti na kratko vrijeme i sljedeći val čežnje čine još jačim.

Slušajte ovih 15 pjesama nakon teškog prekida i popravite raspoloženje!

Preživljavanje prekida ima mnogo sličnosti s prestankom drugih oblika ovisnosti, poput droga, cigareta, alkohola ili kockanja. Trebate ozbiljno shvatiti pritisak koji će vaš um stvoriti kako bi vas potaknuo na kontakt s bivši jer ćete se morati oduprijeti tom pritisku i pronaći načine kako upravljati intenzivnim žudnjama koje ćete osjetiti.

Koraci koji će vam pomoći preboljeti bivšeg

Prekinite svaki kontakt!

Da biste preboljeli bivšeg, barem privremeno morate prekinuti svaki kontakt. Izbrišite njegov broj, blokirajte ga na društvenim mrežama i sakrijte sve fotografije i videozapise na mjesto gdje su najmanje dostupni.

Riješite se čežnje!

Čežnja dolazi u valovima. Ako osjećate snažnu želju da mu se javite, usredotočite se na disanje, meditirajte i pustite da vas želja prođe. Jačina čežnje će se smanjiti za nekoliko minuta.

Zaokupite um!

Zaokupite svoj um raznim aktivnostima. Mislite na nešto drugo, krenite učiti novi jezik ili se posvetite novoj aktivnosti. Ne možete zapovjediti umu da ne razmišlja o nekome ali mu možete dati mnogo novih stvari kojima će se baviti.

Ako posrnete, bit će još gore!

Morate biti disciplinirani što je više moguće. Ako posrnete i krenete gledati fotografije na kojima ste sretni, pojačat ćete čežnju i žudnju za bivšim.

Preuokvirite ono što vam znači!

Kad ste bili zajedno, vaš je bivši za vas bio izvor sreće, sigurnosti i stabilnosti. Više vam ne pruža sreću i sigurnost, samo emocionalnu bol.

Ključ za oporavak od prekida je prepoznati da ste ovisni i da trebate prestati niti ovisni. To zahtijeva istu odlučnost i borbu koja je potrebna za oslobađanje od ovisnosti. Budite jaki, odlučni, ustrajte i pobijedit ćete.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti