8 načina kako iskoristiti talog od kave

8 načina kako iskoristiti talog od kave

8 načina kako iskoristiti talog od kave
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ako ste ljubitelj kave i nakon ispijanja ne znate što biste sa preostalim talogom, donosimo vam rješenje. Iskoristite talog za održavanje kućanstva, a u nastavku pročitajte na koji 8 načina to možete učiniti.

1. Zamrzivač

Stavite talog u posudu s rupicama i pohranite ju u zamrzivač. Kava će apsorbirati neugodne mirise.

2. Biljke

Talog sadrži hranjive tvari kao što je dušik i može se koristiti kao gnojivo za biljke. Posebno ga vole ruže, azaleje, kamelije i zimzeleno drveće. Rasporedite talog po površini zemlje i promatrajte kako biljke rastu.

3. Kamin

Prije nego što pometete pepeo iz kamina, prvo na to mjesto pospite još vlažan talog koji će pokupiti svu prašinu.

Ne volite kavu? Možete se razbuditi i pomoću ovih napitaka!

4. Dezodorans

Napravite vlastiti dezodorans od pčelinjeg voska, malo maslinovog ulja, omiljenog eteričnog ulja i taloga. Kava neutralizira neugodne mirise i sama po sebi je ugodnog mirisa.

5.Miris češnjaka na rukama

Sjeckate li češnjak, luk ili čistite ribu, na rukama ćete još satima osjetiti neugodan miris. Tijekom pranja ruku, utrljajte malo taloga koji će eliminirati mirise i napraviti blagi piling.

6. Lonci

Iskoristite talog za čišćenje lonaca i tava.

7. Kompost

Dušik iz kave pomaže kompostu da bolje reagira kada je u pitanju hranjenje biljaka. Dodajte ga na hrpu s ostalim kompostom, dobro promiješajte i promatrajte njegovo djelovanje.

8. Smrad cipela

Stavite talog u staru čarapu ili najlonke, zavežite čvor i stavite u cipele preko noći. Kava će apsorbirati neugodan smrad cipela.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti