Akupunktura snižava indeks tjelesne mase

Akupunktura snižava indeks tjelesne mase

Akupunktura snižava indeks tjelesne mase
  • Objavljeno: Srijeda, 18.12.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Akupunktura na području ušiju može smanjiti indeks tjelesne mase, koji je jedan od indikatora prekomjerne tjelesne težine.

Znanstvenici su testirali djelovanje akupunkture na području ušiju kod 91 odrasle osobe, koje su imale indeks tjelesne mase 23 i više. Sudionici su također trebali pratiti prehrambene upute koje su im znanstvenici dali.

Jedan dio sudionika je na području ušiju primao samo 1 iglicu, a drugi dio sudionika čak 5 iglica, prenosi Prevention.

Provjerite kako vaše tijelo reagira na akupunkturu!

Rezultati su pokazali da su sudionici, koji su primili 5 iglica, imali u prosjeku za 6.1% manji indeks tjelesne mase nakon 8 tjedana. Sudionici, koji su primali samo 1 iglicu, su imali za 5.7% manji indeks tjelesne mase.

"Akupunktura na području ušiju se temelji na vjerovanju da vanjski dio reprezentira sve dijelove ljudskog tijela, uključujući i unutarnje organe", izjavila je voditeljica istraživanja prof. Sujung Yeo.

Još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg akupunktura smanjuje indeks tjelesne mase, ali znanstvenici vjeruju da stimulacijom živaca na području uha stimuliramo i živce u probavnom sustavu i na taj način smanjujemo apetit.

Znanstvenici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno provesti ocjenjivanje vanjskih stručnih suradnika.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti