Alergije pogoršavaju seksualni život

Alergije pogoršavaju seksualni život

Alergije pogoršavaju seksualni život
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.09.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kihanje i curenje iz nosa može uništiti seksualnu želju. Najnovije istraživanje pokazuje da alergije mogu itekako omesti ljubavne aktivnosti.

'Ako imate poteškoća s disanjem, curi vam nos, peku vas oči, kišete, osjećate se slabo i umorno, onda niste baš u seksi raspoloženju', kaže dr. Michael S. Benninger, predsjednik Instituta za glavu i vrat u Ohiju koji je vodio istraživanje.

Otkriveno je da 83 posto alergičnih ljudi ima poteškoća u seksualnom životu upravo zbog alergijskih simptoma.

Kada alergična osoba udahne pelud ili prašinu, kreću simptomi koji je opterećuju i otežavaju joj život. Naravno, loše raspoloženje i poteškoće prenose se i na seksualni život.

'Nadamo se da će ova otkrića potaknuti stručnjake da alergijske reakcije sagledaju malo dublje jer njihov utjecaj na kvalitetu života nije nimalo zanemariv', istaknuo je dr. Benninger.

U istraživanju su uspoređeni odgovori 700 alergičnih ljudi, ali s različitim alergijskim dijagnozama. Otkriveno je da su oni kod kojih su alergijske reakcije izraženije imali više poteškoća u svakodnevnom funkcioniranju, pa tako i u seksu.

'Ti simptomi ometaju čak i jednostavno ljubljenje i zbog njih se alergične osobe ne osjećaju seksi. Mnogi su čak rekli da se boje te da zbog alergijskih simptoma izbjegavaju seks', pojasnio je dr. Benninger. Nada se da će struka uspjeti pronaći terapiju koja će pomoći alergičnim osobama i poboljšati im seksualni život.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti