Alternativne metode odmažu oplodnji

Alternativne metode odmažu oplodnji

Alternativne metode odmažu oplodnji
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 28.12.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene koje upotrebljavaju dopunske i alternativne metode kako bi zatrudnjele, zapravo smanjuju vjerojatnost uspjeha, upozoravaju stručnjaci.

U danskom istraživanju objavljenom na internetu sudjelovalo je 700 žena koje su tijekom dvanaestomjesečnog razdoblja bile podvrgnute umjetnoj oplodnji.

Istraživači su otkrili da žene koje su prvo pokušale zatrudnjeti uz pomoć kombinacije alternativnih terapijskih metoda, poput refleksologije, akupunkture, terapije biljem ili aromaterapije, zapravo imaju 30% manju vjerojatnost ostati u drugom stanju nakon provođenja postupka izvantjelesne oplodnje.

U komentaru na istraživanje Alex Polyakov i Beverley Vollenhoven sa Sveučilišta Monash u australskome gradu Melbourneu istaknuli su da bi liječnici trebali razgovarati sa ženama o upotrebi alternativnih terapiji 'budući da bi to mogao biti dodatni teret za sam postupak'.

Ginekolozi su upozorili: "Sve dok se ne utvrdi suprotno, najbolje je savjetovati parove protiv upotrebe alternativnih metoda, ako se odluče za izvantjelesnu oplodnju."

Smatra se da je u Hrvatskoj neplodno oko 15% parova, a nedavno je na snagu stupio i novi Zakon o umjetnoj oplodnji u vezi s kojim je podignuto mnogo pitanja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti