Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!

Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!

Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!
  • Objavljeno: Utorak, 03.05.2016.
  • Broj pregleda: 352
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prijevremeno starenje se karakterizira kada se bore i suhoća kože počnu javljati prije dobi od 35 godina. Iako se promjene kože javljaju kod većine ljudi, kada je riječ o prijevremenom starenju, one su puno izraženije- bore oko očiju su duboke, a koža oko čeljusti postaje opuštena.

Iako je prijevremeno starenje uzrokovano nizom faktora, najčešći su prekomjerno izlaganje suncu, pušenje, naglo debljanje, kroničan stres i manjak sna. Prehrana igra važnu ulogu u prevenciji prijevremenog starenja kože pa svakako povećajte unos namirnica koje vam u tome mogu pomoći.

Nastavite čitati vodič za preokretanje procesa starenja!

Ananas

Odličan je izvor vitamina C, moćnog antioksidanta koji potiče rad imunološkog sustava i regeneraciju stanica. Ananas također sadrži vitamin B1 i B2 koji ublažavaju upalu u tijelu i povećavaju elastičnost kože.

Avokado

Avokado je odličan izvor vitamina koji su ključni za održavanje zdravlja i ljepote kože i očiju. Osim što ga možete jesti, nanosite ga i površinski na kožu jer će ona jako brzo apsorbirati prirodna ulja koja ju štite od prijevremenih znakova starenja i daju joj zdravi prirodni sjaj.

Borovnice

Borovnice su jedna od najzdravijih namirnica. Odličan su izvor antioksidanata i vitamina. Jedna porcija borovnica dnevno je dovoljna za neutralizaciju slobodnih radikala, ljepšu i zdraviju kožu. Lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a istraživanja su pokazala da smanjuju rizik od nastanka niza bolesti.

Osim unosa ovih namirnica, svakako prestanite pušiti, unosite adekvatnu količinu vodu, nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, dovoljno spavajte i redovito vježbajte. Voda će potaknuti eliminaciju toksina, krema za sunčanje će zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, spavanje daje koži priliku da se regenerira, a tjelovježba potiče cirkulaciju krvi i povećava razinu kisika.

Isprobajte smoothie koji usporava starenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti