Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!

Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!

Ananas, borovnice i avokado usporavaju starenje kože!
  • Objavljeno: Utorak, 03.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prijevremeno starenje se karakterizira kada se bore i suhoća kože počnu javljati prije dobi od 35 godina. Iako se promjene kože javljaju kod većine ljudi, kada je riječ o prijevremenom starenju, one su puno izraženije- bore oko očiju su duboke, a koža oko čeljusti postaje opuštena.

Iako je prijevremeno starenje uzrokovano nizom faktora, najčešći su prekomjerno izlaganje suncu, pušenje, naglo debljanje, kroničan stres i manjak sna. Prehrana igra važnu ulogu u prevenciji prijevremenog starenja kože pa svakako povećajte unos namirnica koje vam u tome mogu pomoći.

Nastavite čitati vodič za preokretanje procesa starenja!

Ananas

Odličan je izvor vitamina C, moćnog antioksidanta koji potiče rad imunološkog sustava i regeneraciju stanica. Ananas također sadrži vitamin B1 i B2 koji ublažavaju upalu u tijelu i povećavaju elastičnost kože.

Avokado

Avokado je odličan izvor vitamina koji su ključni za održavanje zdravlja i ljepote kože i očiju. Osim što ga možete jesti, nanosite ga i površinski na kožu jer će ona jako brzo apsorbirati prirodna ulja koja ju štite od prijevremenih znakova starenja i daju joj zdravi prirodni sjaj.

Borovnice

Borovnice su jedna od najzdravijih namirnica. Odličan su izvor antioksidanata i vitamina. Jedna porcija borovnica dnevno je dovoljna za neutralizaciju slobodnih radikala, ljepšu i zdraviju kožu. Lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu, a istraživanja su pokazala da smanjuju rizik od nastanka niza bolesti.

Osim unosa ovih namirnica, svakako prestanite pušiti, unosite adekvatnu količinu vodu, nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, dovoljno spavajte i redovito vježbajte. Voda će potaknuti eliminaciju toksina, krema za sunčanje će zaštititi kožu od štetnog UV zračenja, spavanje daje koži priliku da se regenerira, a tjelovježba potiče cirkulaciju krvi i povećava razinu kisika.

Isprobajte smoothie koji usporava starenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti