4 navike zdravih osoba!

4 navike zdravih osoba!

4 navike zdravih osoba!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Za dobro zdravlje i smanjenje rizika od nastanka niza bolesti je neophodno usvojiti zdrave životne navike. Zdrave osobe, zadovoljne svojim izgledom, imaju nekoliko navika koje prakticiraju svakodnevno.

Svakodnevno vježbanje

Stručnjaci preporučuju da barem tijekom 5 dana u tjednu izdvojite 30 minuta vremena za vježbanje umjerenim intenzitetom. Ovo je sasvim dovoljno da održite zdravu tjelesnu težinu i potaknete rad imunološkog sustava.

Saznajte što je zdrava prehrana!

Adekvatna količina sna

Ponekad svi spavamo premalo. Takva životna razdoblja su potpuno normalna i najčešće su posljedica kroničnog stresa. No, dugoročna i kronična neispavanost povećava rizik od nastanka niza bolesti, smanjuje razinu životne energije, produktivnost i koncentraciju.

Brojanje unesenih kalorija

Brojanjem kalorija ćete spriječiti prekomjeran unos kalorija i nakupljanje suvišnih kilograma. Zdrava tjelesna težina je ključna za zdravo funkcioniranje organizma.

Planiranje zdrave prehrane

Jedan od načina da spriječite nastanak niza bolesti je da pomno planirate svoje obroke. Povećajte unos svježih i cjelovitih namirnica i ne zaboravite unositi adekvatnu količinu vode.

Saznajte koje namirnice trebate jesti za zdravlje srca!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti