Pripremite sirup od ananasa za bolje zdravlje cijelog tijela!

Pripremite sirup od ananasa za bolje zdravlje cijelog tijela!

Pripremite sirup od ananasa za bolje zdravlje cijelog tijela!
  • Objavljeno: Utorak, 03.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ananas je jedna od najzdravijih vrsta voća. Odličan je izvor bromelaina, enzima koji sudjeluje u razgradnji proteina i prevenciji niza bolesti.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da ananas može ublažiti kašalj i da je čak 5 puta učinkovitiji od sirupa protiv kašlja. Ananas se pokazao odličnim u prevenciji i liječenju različitih vrsta raka, bakterijskih i virusnih infekcija.

Pronađite recept za sirup od ananasa!

Sirup od ananasa sadrži čak dvostruko više vitamina C nego što je vašem tijelu potrebno u jednom danu. Ovaj sirup je jako dobar izvor mangana koji sudjeluje i izgradnji vezivnog i koštanog tkiva, razgradnji masti i šećera i održavanju rada živčanog sustava.

Ananas se može koristiti i za liječenje poremećaja u radu sinusa. Naročito učinkovitim se pokazao u ublažavanju natečenosti uzrokovane upalom sinusa, a također ublažava kašalj i olakšava iskašljavanje.

Sirup od ananasa je odličan za prevenciju bolesti očiju i oštećenja vida. Ananas ima moćno protuupalno djelovanje, zbog čega je odličan za prevenciju i ublažavanje simptoma kroničnih bolesti, kao što je reumatoidni artritis.

Saznajte zašto trebate piti smoothie od banane i ananasa!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti