Brak nas definitivno deblja

Brak nas definitivno deblja

Brak nas definitivno deblja
  • Objavljeno: Utorak, 23.03.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sad je i službeno potvrđeno da nas brak deblja, a istraživanja su pokazala da i muškarci i žene imaju dvostruko veće šanse da se udebljaju nakon što izreknu 'u dobru i zlu'.

Oženjeni muškarci imaju tri puta veće šanse da pate od pretilosti u predjelu trbuha od onih neoženjenih. Grčka medicinska udruga za pretilost zaključila je da je abdominalna pretilost najveći zdravstveni problem za bračne parove, a do tih su rezultata došli nakon što su obavili istraživanje na 17.341 osobi u dobi od 20 do 70 godina.

'Sljedeći put kad se budete pitali koji vjenčani poklon kupiti prijatelju, možda bi kura mršavljenja bila dobra ideja', našalio se predsjednik udruge Dimitris Kiortsis.

Znanstvenici za sve šire strukove bračnih parova krive količinu vremena koje provode zajedno pred TV-om i pritom jedu, a uvjereni su i da sve slabiji seksualni život smanjuje broj potrošenih kalorija.

Osim toga, bračni parovi vježbaju manje nego prije braka, dok nevjenčane osobe posvećuju više pozornosti svom izgledu i više vježbaju da bi bile privlačnije suprotnom spolu.

'Jednom kad se vjenčaju opuste se jer je lov na partnera završen', kaže Kiortsis. No ipak nije sve tako crno - stres i tjeskoba su u dobrom braku uvelike manji, a manje se i puši pa se apetit povećava.

U jednom prošlogodišnjem izvješću nekih 22 posto novopečenih mladenki nabacilo je višak kila koji je prosječno iznosio oko devet kilograma.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti