Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Čaj može pospješiti mršavljenje

Čaj može pospješiti mršavljenje

Čaj može pospješiti mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.04.2015.
  • Broj pregleda: 580
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Istraživanja su nam već pokazala da redovito ispijanje čaja donosi brojne prednosti za zdravlje. Znanstvenici, čiji su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, su analizirali rezultate prethodnih istraživanja.

Rezultati analize su pokazali da oolong čaj, bijeli i zeleni čaj mogu uistinu pospješiti mršavljenje jer sadrže visok udio katehina koji, zajedno s kofeinom, pospješuju potrošnju masti i način na koji tijelo stanice masti koristi kao izvor energije. Ta kombinacija može pomoći u mršavljenju.

Jedno prethodno istraživanje je pokazalo da osobe, koje svakodnevno konzumiraju zeleni čaj nakon 12 tjedana izgube više kilograma, u odnosu na osobe koje zeleni čaj konzumiraju rijetko ili nikako.

Isprobajte čaj koji skida 8 cm u struku za samo tjedan dana!

Katehini iz čaja, ističu znanstvenici, mogu pospješiti rad metabolizma tijekom mirovanja, dok će istovremeno i regulirati razinu apetita. Upravo zbog toga svakodnevno ispijanje čaja treba postati ritual pomoću kojeg ćete postići i zadržati vitkost.

Zeleni čaj se smatra jednim od najzdravijih dostupnih napitaka, a posljednja istraživanja su pokazala da oolong i bijeli čaj također mogu imati izvrsno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti