Čaj može pospješiti mršavljenje

Čaj može pospješiti mršavljenje

Čaj može pospješiti mršavljenje
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Istraživanja su nam već pokazala da redovito ispijanje čaja donosi brojne prednosti za zdravlje. Znanstvenici, čiji su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, su analizirali rezultate prethodnih istraživanja.

Rezultati analize su pokazali da oolong čaj, bijeli i zeleni čaj mogu uistinu pospješiti mršavljenje jer sadrže visok udio katehina koji, zajedno s kofeinom, pospješuju potrošnju masti i način na koji tijelo stanice masti koristi kao izvor energije. Ta kombinacija može pomoći u mršavljenju.

Jedno prethodno istraživanje je pokazalo da osobe, koje svakodnevno konzumiraju zeleni čaj nakon 12 tjedana izgube više kilograma, u odnosu na osobe koje zeleni čaj konzumiraju rijetko ili nikako.

Isprobajte čaj koji skida 8 cm u struku za samo tjedan dana!

Katehini iz čaja, ističu znanstvenici, mogu pospješiti rad metabolizma tijekom mirovanja, dok će istovremeno i regulirati razinu apetita. Upravo zbog toga svakodnevno ispijanje čaja treba postati ritual pomoću kojeg ćete postići i zadržati vitkost.

Zeleni čaj se smatra jednim od najzdravijih dostupnih napitaka, a posljednja istraživanja su pokazala da oolong i bijeli čaj također mogu imati izvrsno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti