Avokado pomaže u regulaciji apetita

Avokado pomaže u regulaciji apetita

Avokado pomaže u regulaciji apetita
  • Objavljeno: Utorak, 14.04.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu Nutrition Journal, osobe, koje redovito konzumiraju avokado, rjeđe vode borbu sa žudnjom za grickalicama.

Avokado ima odlična nutritivna svojstva. Sadrži jako malo kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline. Prethodna istraživanja su pokazala da avokado može pomoći u regulaciji ukupne razine kolesterola i pomoći u povećanju razine dobrog (HDL) kolesterola.

U istraživanju su znanstvenici sudionike podijelili u dvije skupine, ovisno o učestalosti konzumiranja avokada. Sudionici, koji su jeli avokado, su ga konzumirali kao dio ručka. Potom su svi sudionici ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o osjećaju sitosti i gladi.

Provjerite što se događa s vašim tijelom kada svaki dan jedete avokado!

Rezultati su pokazali da osobe, koje jedu avokado za ručak, imaju za 40% manju vjerojatnost da će ponovno jesti u iduća tri sata. Također, imali su manju vjerojatnost da će osjećati žudnju za grickalicama, koja je najučestalija u popodnevnim satima.

Znanstvenici su u istraživanju, u kojemu su sudjelovale pretile osobe, otkrili da avokado pomaže u stabilizaciji razine šećera u krvi. Što je razina šećera u krvi stabilnija, to je manji rizik od neujednačenog apetita.

Iako avokado sadrži visok udio masti i kalorija (polovica avokada srednje veličine sadrži oko 120 kalorija i 14 grama masti), većina masti su zdrave i mononezasićene, što pomaže u regulaciji razine kolesterola.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti