Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Avokado pomaže u regulaciji apetita

Avokado pomaže u regulaciji apetita

Avokado pomaže u regulaciji apetita
  • Objavljeno: Utorak, 14.04.2015.
  • Broj pregleda: 430
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prema novom istraživanju, objavljenom u časopisu Nutrition Journal, osobe, koje redovito konzumiraju avokado, rjeđe vode borbu sa žudnjom za grickalicama.

Avokado ima odlična nutritivna svojstva. Sadrži jako malo kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K i folne kiseline. Prethodna istraživanja su pokazala da avokado može pomoći u regulaciji ukupne razine kolesterola i pomoći u povećanju razine dobrog (HDL) kolesterola.

U istraživanju su znanstvenici sudionike podijelili u dvije skupine, ovisno o učestalosti konzumiranja avokada. Sudionici, koji su jeli avokado, su ga konzumirali kao dio ručka. Potom su svi sudionici ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o osjećaju sitosti i gladi.

Provjerite što se događa s vašim tijelom kada svaki dan jedete avokado!

Rezultati su pokazali da osobe, koje jedu avokado za ručak, imaju za 40% manju vjerojatnost da će ponovno jesti u iduća tri sata. Također, imali su manju vjerojatnost da će osjećati žudnju za grickalicama, koja je najučestalija u popodnevnim satima.

Znanstvenici su u istraživanju, u kojemu su sudjelovale pretile osobe, otkrili da avokado pomaže u stabilizaciji razine šećera u krvi. Što je razina šećera u krvi stabilnija, to je manji rizik od neujednačenog apetita.

Iako avokado sadrži visok udio masti i kalorija (polovica avokada srednje veličine sadrži oko 120 kalorija i 14 grama masti), većina masti su zdrave i mononezasićene, što pomaže u regulaciji razine kolesterola.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti