Čaj od đumbira čisti jetru, otapa bubrežne kamence i uništava stanice raka!

Čaj od đumbira čisti jetru, otapa bubrežne kamence i uništava stanice raka!

Čaj od đumbira čisti jetru, otapa bubrežne kamence i uništava stanice raka!
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U sastavu đumbira pronalazimo nekoliko vrsta eteričnih ulja koji su zaslužni za njegovu specifičnu aromu, ali i ljekovita svojstva. Tri najvažnija eterična ulja su: shoagol, zingeron i gingerol. Ova eterična ulja imaju moćna antivirusna, antibakterijska, antiparazitska i protugljivična svojstva.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir potiče rad probavnog sustava, ublažava simptome astme, ublažava bolove i sudjeluje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava.

Čaj od đumbira je djelotvoran u borbi protiv glavobolje, gripe i prehlade. Odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima.

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira može ojačati imunološki sustav, a sve zahvaljujući visokom udjelu antioksidanata koji pomažu tijelu u obrani od infekcija.

Samo jedna šalica čaja od đumbira dnevno može smanjiti rizik od nastanka srčanog udara. Naime, čaj od đumbira može smanjiti rizik od nakupljanja plaka u arterijama.

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi. Bolja cirkulacija krvi znači bolji dotok vitamina, minerala i kisika u svaku stanicu vašeg tijela.

Čaj od đumbira sudjeluje u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i gripu. Nedavno istraživanje je pokazalo da đumbir potiče stanice raka na samouništenje.

Svakodnevnom konzumacijom čaja od đumbira ćete potaknuti eliminaciju toksina iz tijela, proces čišćenja jetre i poboljšati njezin rad.

Pripremite ukusni čaj od đumbira i kurkume.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti