Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Grejp potiče mršavljenje!

Grejp potiče mršavljenje!

Grejp potiče mršavljenje!
  • Objavljeno: Srijeda, 13.01.2016.
  • Broj pregleda: 1.155
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Za grejp je znanstveno dokazano da potiče mršavljenje i poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma. No, znanstvenici ističu da se prije početka svakodnevne konzumacije grejpa svakako posavjetujete sa svojim liječnikom.

U jednom istraživanju koje je trajalo 12 tjedana su znanstvenici proučavali utjecaj grejpa kod pretilih osoba. Ustanovili su da osobe koje prije svakog jela pojedu 1/2 grejpa u razdoblju od 4 tjedna izgube čak 2 kilograma, a u razdoblju od 12 tjedana više od 5 kilograma.

Drugo istraživanje, u kojemu je sudjelovala 91 pretila osoba, su znanstvenici proučavali kako grejp utječe na tjelesnu težinu, inzulinsku rezistenciju i metabolički sindrom.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe koje pojedu 1/2 grejpa u razdoblju od 12 tjedana izgube oko 4 kilograma, imaju bolju otpornost tijela na inzulin i smanjenu razinu glukoze u krvi nakon jela.

Stručnjaci ističu da je grejp jedna od onih namirnica koje troše više kalorija nego što ih sadrže. Sličan njemu je celer koji u svom sastavu ima čak 60% vode, a također sadrži i dijetalna vlakna koja potiču rad probavnog sustava i pomažu u regulaciji apetita.

Saznajte koja hrana sagorijeva mast i potiče mršavljenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti