Grejp potiče mršavljenje!

Grejp potiče mršavljenje!

Grejp potiče mršavljenje!
  • Objavljeno: Srijeda, 13.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Za grejp je znanstveno dokazano da potiče mršavljenje i poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma. No, znanstvenici ističu da se prije početka svakodnevne konzumacije grejpa svakako posavjetujete sa svojim liječnikom.

U jednom istraživanju koje je trajalo 12 tjedana su znanstvenici proučavali utjecaj grejpa kod pretilih osoba. Ustanovili su da osobe koje prije svakog jela pojedu 1/2 grejpa u razdoblju od 4 tjedna izgube čak 2 kilograma, a u razdoblju od 12 tjedana više od 5 kilograma.

Drugo istraživanje, u kojemu je sudjelovala 91 pretila osoba, su znanstvenici proučavali kako grejp utječe na tjelesnu težinu, inzulinsku rezistenciju i metabolički sindrom.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe koje pojedu 1/2 grejpa u razdoblju od 12 tjedana izgube oko 4 kilograma, imaju bolju otpornost tijela na inzulin i smanjenu razinu glukoze u krvi nakon jela.

Stručnjaci ističu da je grejp jedna od onih namirnica koje troše više kalorija nego što ih sadrže. Sličan njemu je celer koji u svom sastavu ima čak 60% vode, a također sadrži i dijetalna vlakna koja potiču rad probavnog sustava i pomažu u regulaciji apetita.

Saznajte koja hrana sagorijeva mast i potiče mršavljenje!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti