Čaj od kurkume za jači imunitet

Čaj od kurkume za jači imunitet

Čaj od kurkume za jači imunitet
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kurkuma je začin koji se već stoljećima koristi u svrhu prevencije i liječenja različitih stanja i poremećaja. Kurkuma je dobar izvor vitamina C i magnezija, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, željeza, kalija i mangana.

Kurkumu je vrlo lako uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Možete ju dodati u juhe, salate, variva i različite napitke. Kurkumin, glavni aktivni sastojak kurkume, ima antibakterijska i antiseptička svojstva koja pomažu u prevenciji i liječenju infekcija.

Kurkuma ima odlična antioksidacijska svojstva i smanjuje štetu uzrokovanu slobodnim radikalima, a također sudjeluje i u prevenciji oskidacijskog oštećenja. Otkrijte koje su to dokazane prednosti kurkume.

Znanstvenici su ustanovili da je kurkuma odlična za prevenciju i ublažavanje simptoma gripe i prehlade. Kurkuma može ubrzati oporavak i spriječiti nastanak komplikacija. Upravo zbog toga trebate početi s redovitim ispijanjem čaja od kurkume, naročito kada osjetite prve simptome gripe ili prehlade.

Čaj možete piti svakodnevno, neovisno o tome patite li od gripe ili prehlade. Odličan je za jačanje imuniteta i potiče rad svake tjelesne stanice. Recept za čaj od kurkume potražite ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti