Čitanje novina ili mobitela na wc-u dovodi do ovih opasnosti!

Čitanje novina ili mobitela na wc-u dovodi do ovih opasnosti!

Čitanje novina ili mobitela na wc-u dovodi do ovih opasnosti!
  • Objavljeno: Subota, 24.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Odlazak u toalet nije nešto o čemu biste razmišljali da pri tome radite neke pogreške, no ako ste među onima koji vole pri tome sjediti na wc školjki i čitati novine ili se zabavljati na pametnom telefonu, znajte da to i nije tako dobra odluka.

Predugo sjedenje na wc školjki može uzrokovati nastanak hemeroida, a to svakako želite izbjeći. U tom položaju stvara se pritisak na noge, što, ako često radite, može dovesti i do problema s venama na nogama.

Iako nam je to možda i teško zamisliti, telefoni koje gotovo stalno imamo u rukama i ostavljamo na raznim površinama, prepuni su bakterija. Ako imate naviku nošenja mobitela u toalet, to biste trebali izbjegavati. Upravo te bakterije s telefona možete lako rukama prenijeti na splovilo i uzrokovati nastanak infekcije.

Ako se mučite sa zatvorom to može biti vrlo neugodno, ali i bolno stanje. Nemojte pokušavati na silu izbaciti stolicu jer možete prouzrokovati dodatnu bol, ali i krvarenje iz rektuma. Potražite savjete liječnika kako riješiti taj problem ili posegnite za narodnim lijekovima, pijte kompot od šljiva, konzumirajte sjemenke lana u salatima ili jogurtima i sl., te ne zaboravite piti dovoljno vode i održavati hidrataciju organizma.

Nakon obavljene nužde, mnogi neće pogledati u stolicu. I mislite se, zašto bismo? Ipak, stručnjaci savjetuju da je dobro pratiti boju stolice kako biste mogli uočiti eventualne promjene koje mogu biti simptomi nekih probavnih poremećaja.

Svakako prije puštanja vode spustite poklopac wc školjke i na taj način spriječite špricanje prljave vode i širenje bakterija u okolni prostor.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti