Crno vino može pospješiti mršavljenje

Crno vino može pospješiti mršavljenje

Crno vino može pospješiti mršavljenje
  • Objavljeno: Srijeda, 08.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

"Rezultati novog istraživanja američkih znanstvenika otkrivaju da osobe, koje umjereno uživaju u crnom vinu, sagorijevaju više kalorija u toku dana. Umjerena konzumacija, ističu stručnjaci, označava jednu čašu vina za muškarce i dvije čaše vina za žene dnevno.

Rezultati istraživanja upućuju da redovita konzumacija crnog grožđa i proizvoda od crnog grožđa pomaže u prevenciji pretilosti i stanja povezanih uz pretilost, kao što su dijabetes tipa 2 i visok krvni tlak.

Znanstvenici su ustanovili da crno vino može dramatično usporiti nakupljanje stanica masti, a istovremeno pomoći u sagorijevanju masnih stanica. "Ovo istraživanje potvrđuje ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da crno vino ubrzava rad metabolizma," ističe voditelj istraživanja prof. Neil Shay.

Elaginska kiselina, koju pronalazimo u sastavu crnog vina i grožđa, regulira razinu krvnog tlaka i triglicerida na jednak način kao i lijekovi. Naime, elaginska kiselina potiče razgradnju masti i regulira razinu glukoze u krvi.

Prethodna istraživanja su pokazala da učestala konzumacija crnog vina može predstavljati opasnost za osobe koje pate od niskog krvnog tlaka, zbog čega je izuzetno važno da se posavjetuju s liječnikom prije početka učestalog konzumiranja crnog vina.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti