Citrusno voće pomaže u prevenciji bubrežnih kamenaca

Citrusno voće pomaže u prevenciji bubrežnih kamenaca

Citrusno voće pomaže u prevenciji bubrežnih kamenaca
  • Objavljeno: Utorak, 07.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dolazak ljeta označava povećanu potrebu za unosom vode. Osim što je voda potrebna za hidrataciju organizma, ona omogućava bubrezima da nesmetano rade. No, stručnjaci osobama koje pate od bubrežnih bolesti, savjetuju da što češće piju sokove od limuna i limete.

Sokovi od svježe iscijeđenog limuna ili limete i filtrirane vode se preporučuju svima, a naročito osobama koje pate od bubrežnih bolesti i pripadaju rizičnoj skupini za nastanak bubrežnih kamenaca. Osim što limun i limeta pomažu u prevenciju stvaranja bubrežnih kamenaca, također mogu pomoći u prevenciji dijabetesa tipa 2, visokog krvnog tlaka i srčanih bolesti.

Citrusno voće pomaže u prevenciji formiranja kristala u mokraćnom sustavu. Na taj način direktno sudjeluju u prevenciji stvaranja bubrežnih kamenaca. Svježi limun i limeta su jedni od najboljih izvora citrusne kiseline.

Stručnjaci ističu da je potrebno piti sokove isključivo od svježeg citrusnog voća jer konzervirani sokovi obično sadrže puno šećera i neće imati pozitivno djelovanje na zdravlje. Prije nego što počnete svakodnevno piti sokove od citrusnog voća, svakako se posavjetujte s liječnikom, naročito ako uzimate neke lijekove.

Svježe iscijeđeni sok od limuna ili limete pomiješajte s filtriranom vodom. Za još bolji okus i učinak na zdravlje, dodajte malo lavande, za koju ju istraživanja pokazala da ima blagotvoran učinak na zdravlje mokraćnog sustava. Recept potražite ovdje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti