Da li smo dovoljno bogati/siromašni da liječimo/dijagnosticiramo rijetke bolesti?

Da li smo dovoljno bogati/siromašni da liječimo/dijagnosticiramo rijetke bolesti?

Da li smo dovoljno bogati/siromašni da liječimo/dijagnosticiramo rijetke bolesti?
  • Objavljeno: Utorak, 11.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

U sklopu sajma Medicina i tehnika, na Zagrebačkom Velesajmu, dvorana Vis, s početkom u 13:00 sati, dana 13. svibnja 2010. godine.

Na stručnom skupu će se medicinski stručnjaci, zajedno s predstavnicima Udruga i pacijentima, još jednom dotaknuti problema s kojima se susreću oboljeli u Hrvatskoj - od dijagnostike, liječenja i socijalizacije do kliničkih studija.

Od stručnjaka sudjeluju:

- dr. Bojan Vujkovac, član Slovenskog nacionalnog povjerenstva za rijetke bolesti, voditelj referentnog centra za liječenje Fabryjeve bolesti u Slovenj Gradecu

- dr. Tomislav Benjak, Hrvatski zavod za javno zdravstvo
- prof.dr. Ana Marušić, Medicinski fakultet u Splitu

- dr. Davorin Herceg, spec. onkolog

- dr. Ljubica Odak, Referentni centar MZSS-a za pracenje kongenitalnih anomalija, Klinika za dječje bolesti, Zagreb

Od udruga sudjeluju: Koalicija udruga u zdravstvu, Hrvatska udruga bolesnika s rijetkim bolestima, DEBRA - društvo oboljelih od bulozne epidermolize, Hrvatska udruga za cističnu fibrozu, Udruga za osobe s Prader-Will sindromom Hrvatske i Udruga oboljelih i liječenih od malignih bolesti «Za novi dan».

Ovo je 38. po redu međunarodni specijalizirani sajam MEDICINA I TEHNIKA, koji se, u organizaciji Zagrebačkog velesajma i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, održava od 13.-15.5.2010. godine. Tijekom svih dana održavanja sajam prati i bogat program stručno-popratnih događanja (stručnih skupova, okruglih stolova, predavanja, seminara, simpozija i kongresa), koja, uz izložbeni dio, čine MEDICINU I TEHNIKU referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanje uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti