Ne propustite ovogodišnju manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije

Ne propustite ovogodišnju manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije

Ne propustite ovogodišnju manifestaciju Dani okusa hrvatske tradicije
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Zanimljivosti

U čak više od 100 restorana koji nose oznaku Okusi hrvatske tradicije od 18 do 28. studenog održat će se Dani okusa hrvatske tradicije. Svaki restoran kreirat će dva menija od tri slijeda koristeći lokalne namirnice, a u svih deset dana koliko ova manifestacija traje, pomno smišljeni meniji imat će promotivne cijene ( već od 95 kuna).

Okusi i mirisi lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina, pića i domaćih proizvoda doživljaj su za dušu i tijelo, okusi su to i mirisi koji nas vraćaju u djetinjstvo i koji mirišu na poznato. Nema sumnje, doživljaj je to koji osvaja i ispunjava.

Riječ je o okusima odnosno jelima koja su nastala jednostavnim pripremama, ali zahvaljujući vještinama vrsnih seoskih domaćica, i punoći okusa namirnica s kojima su pripremljena, pričamo o vrhunskoj gastronomiji.

Projekt Okusi hrvatske tradicije realizira se u suradnji sa županijskim turističkim zajednicama u cilju razvoja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja turističke ponude. Također, projekt je ovo kojem je cilj u 10 dana privući goste u restorane i oduševiti ih lokalnom, tradicionalnom kuhinjom.

Županije koje sudjeluju u projektu su Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka.

A koji su to restorani i koja jela nude, doznajte na okusi.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti