Dođite na besplatan pregled madeža!

Dođite na besplatan pregled madeža!

Dođite na besplatan pregled madeža!
  • Objavljeno: Četvrtak, 25.06.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Broj osoba oboljelih od melanoma iz godine u godinu je u porastu, a Svjetska Zdravstvena organizacija predviđa da će taj broj globalno porasti s 18 milijuna u 2018. godini na 29.5 milijuna u 2040., dok će se broj umrlih povećati s 9.5 milijuna na 16.4 milijuna godišnje.

Melanom je moguće spriječiti pažljivim izlaganjem suncu i redovitim pregledom madeža kod liječnika. Posljednjih je mjeseci, zbog aktualne situacije s koronavirusom, preglede u bolnicama teže obavljati, no da biste pregledali madeže ne trebate ići u bolnicu i čekati dok dođete na red!

Ove nedjelje (28.6.) od 11 do 14 sati u parku Maksimir imate priliku obaviti besplatan pregled madeža bez uputnice uz Ladival. Pregled madeža vodit će Maja Kovačević, dr. med., specijalist dermatovenerolog i Nika Franceschi, dr. med.

Kako biste ovog ljeta bezbrižno uživali, u nedjelju ćete osim pregleda madeža imati priliku poslušati predavanje od 12 do 13 sati pod nazivom Zaštita od sunca u novom svjetlu UV-A, UV-B i IR-A koje će održati prim. dr. sc. Nives Pustišek, spec. dermatovenerologije, uži spec. pedijatrijske dermatologije iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti