Ekstrakt crnog grožđa odličan protiv srčanog udara

Ekstrakt crnog grožđa odličan protiv srčanog udara

Ekstrakt crnog grožđa odličan protiv srčanog udara
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.08.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su dokazali kako vlakna iz kore i sjemenki grožđa sadrže puno antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Nova istraživanja pokazala su da je ekstrakt crnog grožđa izuzetno efikasan u borbi protiv srčanog udara i, što je najvažnije, za razliku od drugih sjemenki i žitarica koje su bogat izvor ili antioksidansa ili vlakana, crno grožđe obiluje antioksidansima i vlaknima, piše Daily Mail.

Dakle, tijekom istraživanja znanstvenici su uspjeli dokazati kako vlakna koja se nalaze u kori i sjemenkama grožđa sadrže puno antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, a koje su svjetski "ubojica" broj jedan. Od ovih bolesti najviše oboljelih u Europi ima Finska, dok općenito u svijetu prednjače Amerikanci.

Stručnjaci smatraju da bi ekstrakt crnog grožđa mogao sniziti visoki krvni tlak i reducirati kolesterol za 14 posto, dok bi se kao dodatak mediteranskoj dijeti, baziranoj na maslinovu ulju, rajčici i vinu, rizik od kardiovaskularnih bolesti smanjio za čak 50 posto.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti