Evo koje opasnosti kriju bijele trakice na piletini!
Bijelo, odnosno, pileće meso mnogima je čest izbor kada je meso u pitanju. Poznato je da je pileće meso dobar izvor proteina, ali i aminokiseline triptofan koja oslobađa osjećaj ugode.
Stoga se preporučuje kao prirodni antidepresiv, odnosno, ako se osjećate potišteno, konzumacija pilećeg ili purećeg mesa povisit će razinu serotonina u mozgu i poboljšati raspoloženje.
Osim zbog poveće količine proteina, bijelo meso odličan je izbor i za one koji pokušavaju izgubiti neželjene kilograme jer sadrži tek 165 kalorija na 100 grama mesa bez kože.
Ipak, na nešto biste morali obratiti pozornost kada kupujete pileća prsa, a to su bijele trake po njima.
Vjerojatno ste do sada mislili kako to malo „masnoće“ na njima nije ništa strašno, no nije riječ o tome, već o nečem sasvim drugom. Pile iz masovnog uzgoja tretira se tako da u kraćem vremenu postane veće i teže s više mesa, a takvo meso na sebi ima više bijelih trakica nego meso uzgojeno u domaćem okruženju.
Te bijele trake karakteriziraju se kao „znak poremećaja pileta“, odnosno poremećaja njihove mišićne mase te je meso s više bijelih traka, u slobodnom prijevodu, manje zdravo, piše Mirror.
Istraživanje provedeno 2013. godine pokazalo je da je meso s bijelim trakama manje kvalitetno meso i sadrži znatno viši postotak masnoće, čak 224% više masti.
Doduše, znanstvenici ističu kako takvo meso nema negativan utjecaj na zdravlje ljudi koji konzumiraju meso „prošarano“ s više bijelih trakica, ali svakako bi bilo bolje izbjegavati takve komade mesa ako imate izbor.
Vezani sadržaj:
- Otkrijte blagodati domaće pileće juhe!
- Evo zašto pranje piletine povećava rizik trovanja hranom!
- Isporobajte ukusni recept: piletina u umaku od limuna s kaparima (tal. piccata)!
-
Recept dana
Čokoladni kolač s datuljama i orasima
1 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345