Jeste li u zdravoj vezi? Obratite pažnju na ove stvari!

Jeste li u zdravoj vezi? Obratite pažnju na ove stvari!

Jeste li u zdravoj vezi? Obratite pažnju na ove stvari!
  • Objavljeno: Subota, 24.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Ako niste sigurni jeste li u zdravom odnosu, svakako obratite pažnju na ove znakove koji upućuju da ste u dobroj vezi s odgovarajućom osobom.

Vaša komunikacije ja jako dobra

Dobra komunikacija je ključna za dobar odnos. Način na koji izražavate svoje potrebe uvelike utječe na čitavi odnos. Ako niste u stanju izraziti svoje fizičke, emocionalne, spiritualne i mentalne potrebe, vaš odnos je osuđen na propast.

Osjećate potpunu slobodu

Zdrava veza je ona u kojoj se osjećate potpuno slobodno i kada drugoj strani u potpunosti vjerujete. Sloboda je ključna za daljnje razvijanje pojedinca. U vezi morate zadržati interes za druge aktivnosti i nastaviti s ostvarivanjem vlastitih ciljeva.

Provjerite zašto se za ljubav kaže da je poput droge!

Obje strane jednako doprinose odnosu

Ako osjećate da podjednako doprinosite odnosu, onda možete biti sigurni da je taj odnos zdrav. Ne morate nužno doprinositi na istim poljima, ali je važno da podjednako doprinosite. Primjerice, partner može doprinositi po pitanju financija, a vi po pitanju emocionalne sigurnosti.

Razvijate intimnost na niz različitih načina

Seks ne bi smio biti jedini način povezivanja. U odnosu s partnerom moraju biti prisutni dodiri koji nisu seksualni, lijepe i tople riječi, smijeh i intimni trenuci koje ne možete dijeliti s bilo kime.

Partner obraća pažnju na vaše potrebe

Partneru trebate moći povjeriti svoje potrebe. Partner treba razumjeti vaše potrebe i nakon toga pronaći način kako vam pomoći da ih ispunite.

Svađate se na pošten način

Svaki put kada se svađate partner vas sluša i obraća pažnju na ono što kažete. Oboje imate priliku reći što mislite i objasniti svoju stranu. Nakon što svaka strana objasni svoje stajalište, počinjete razvijati rješenja koja će zadovoljiti potrebe i želje obiju strana.

Partner pokazuje zanimanje za vaš život

Partner aktivno pokazuje pažnju i interes za sve vaše aktivnosti. Taj interes je iskren i svaki put to primjećujete. Bez obzira na to što se možda bavite aktivnostima koje partneru nisu naročito zanimljive, on vam poklanja pažnju zato što zna da vas to usrećuje.

Saznajte kako vas ljubav ispunjava i čini zdravijima!

Preuzimate odgovornost za sve svoje pogreške

U svakom odnosu možete pogriješiti. Važno je priznati tu pogrešku i preuzeti odgovornost za svoje ponašanje. Morate preuzeti odgovornost za svoje ponašanje svaki put kada povrijedite partnera.

Usrećujete jedno drugo

Kada ste u zdravoj vezi, tada ćete učiniti sve da biste popravili partnerovo raspoloženje. Ohrabrivat ćete ga, dati do znanja da cijenite njegove vrline i pomoći u rješavanju svih problema. Sreća vašeg partnera postaje i vaša sreća.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije