Hrana koja će vam izravnati trbuh

Hrana koja će vam izravnati trbuh

Hrana koja će vam izravnati trbuh
  • Objavljeno: Utorak, 22.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Ako želite imati ravan trbuh smanjenje unosa kalorija je ključno, kao i tjelovježba. Međutim, znanstvenici su otkrili da postoje namirnice koje vaš trbuh mogu učiniti ravnijim, ali i poboljšati vaše zdravlje.

Ulje od kanole

Kada su brazilski znanstvenici hranili miševe s kanola uljem u razdoblju od 2 mjeseca, ustanovili su da kanola ulje učinkovito smanjuje postotak masti za čak 20% na području trbuha. Omega 3 masne kiseline, koje su u kanola ulju nalaze u velikoj količini, smanjuju razinu inzulina u tijelu te sprječavaju pohranu masti na području trbuha.

Isprobajte večernji napitak koji topi mast s trbuha!

Biljni proteini

Znanstvenici su otkrili da osobe, koje su proteine životinjskog podrijetla zamijenili s onima iz biljnog, u razdoblju od 6 mjeseci smanjili postotak masti u tijelu i smanjili nakupine masti na području trbuha.

Cjelovite žitarice

Američki znanstvenici su otkrili dasu osobe, koje su redovito jeli cjelovite žitarice u razdoblju od 3 mjeseca, imali znatno manje abdominalne masti. Cjelovite žitarice su bogate magnezijem - mineral koji regulira razgradnju masti.

Provjerite kako izravnati trbuh bez vježbanja!

Crvena paprika

Nizozemski znanstvenici su ustanovili da crvena paprika sadrži visoku razinu beta karotena i likopena te pomaže kod smanjenja abdominalne masti. Njihovo antioksidativno djelovanje sprječava nakupljanje masnih naslaga. Paprike također sadrže vitamin C koji je potreban za sagorijevanje masti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti