Grožđe nas možda štiti od Alzheimerove bolesti
Bacanje par bobi grožđa u usta može biti odlična stvar za zaslađivanje ili osvježavanje. A u tom procesu, također možete ostati zaštićeni od Alzheimerove bolesti.
Tako bar tvrde znanstvenici iz Mount Sinai School of Medicine, čije istraživanje prenosi Life Mojo.
Dokazano je kako polifenoli prisutni u sjemenkama grožđa sprječavaju napredovanje Alzheimerove bolesti.Istraživanje je zapravo namjeravalo ispitati utjecaj polifenola iz grožđa na neurotoksine koje zovemo β-amiloid (Aβ) peptidi, a oni su poznati kao uzročnici Alzheimerove bolesti.
Polifenolni ekstrakti su ubačeni u genetički modificirane miševe, koji su bili osjetljivi na razvoj problema s pamćenjem te razvoj Aβ neurotoksina. S vremenom se pokazalo značajno smanjenje Aβ * 56 sadržaja u mozgu. Aβ * 56 je oblik Aβ neurotoksina za koje se vjeruje da uzrokuju gubitak pamćenja.
Ovo otkriće zasigurno obećava rast industrije koja uključuje proizvodnju komercijalno dostupnih polifenola.
Istraživači su također napomenuli kako je potrebno tražiti biomarkere bolesti, tako da se simptomi mogu brzo identificirati.
A za kraj dodaju kako polifenoli mogu biti djelotvorni i u slučaju ako je bolest napredovala.
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
