Alge su bogati izvor prehrane za srce

Alge su bogati izvor prehrane za srce

Alge su bogati izvor prehrane za srce
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.07.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su identificirali alge, koje čine važan element kineske i japanske kuhinje, kao bogati novi izvor prehrane za srce. Što u biti znači da alge postaju glavni suparnik mliječnim proizvodima koji su do sada bili glavni izvor takozvanih "bioaktivnih peptida".

Bioaktivni peptidi, dobiveni uglavnom iz mliječnih proizvoda, ne samo da pružaju potrebne tvari za prehranu, već imaju i efekt liječenja ili sprječavanja određenih bolesti, prenosi Top News.

Kemičarka Maria Hayes i kolege Ciarán Fitzgerald, Eimear Gallagher i Deniz Tasdemir iz Teagasc Food Research Centre-a iz Irske, okreću pozornost na alge kao izvor proteina koji djeluju kao bioaktivni peptidi.

Njihovim pregledom gotovo 100 znanstvenih istraživanja zaključeno je kako neki proteini iz algi funkcioniraju kao mliječni proizvodi za smanjenje krvnog tlaka, kao poput popularnih ACE inhibitora.

Ljudi iz istočne Azije konzumiraju alge već stoljećima i poznati su po niskoj stopi kardiovaskularnih bolesti te također po niskom kolesterolu i unosu masne hrane.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti