Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji

Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji

Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.01.2019.
  • Broj pregleda: 744
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih online platformi za putovanja, nagradom Guest Review Awards 2018 danas odaje počast partnerima koji kontinuirano svojim gostima pružaju odlično korisničko iskustvo.

U sedmom izdanju ove godišnje nagrade 759.845 objekata u ukupno 219 zemalja i teritorija dobiva nagradu. U Hrvatskoj je nagradu dobilo 34.027 objekata svih vrsta s ukupnom prosječnom ocjenom recenzija od 9,0 što je uz Novi Zeland koji nosi istu prosječnu ocjenu, najviša prosječna ocjena gostiju u svijetu.

U top 20 najnagrađivanijih gradova Hrvatska se našla s tri grada koji su se na tom popisu našli i prošle godine, a to su Split koji se nalazi na trećem mjestu odmah nakon Rima i Saint Petersburga, Zadar koji se nalazi na 16. i Dubrovnik na 20. mjestu. Prema broju dobivenih nagrada Hrvatska se i ove godine našla na 6. mjestu svjetske liste.

Najgostoljubivija mjesta u Hrvatskoj

Na temelju udjela objekata koji dobivaju nagradu u 2018., Booking.com po prvi put otkriva najgostoljubivija mjesta na Zemlji prema recenzijama putnika. S najvećim postotkom nagrađenih objekata od onih koji ispunjavaju uvjete, najgostoljubljivije su zemlje Austrija, Češka Republika, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunjska, Mađarska, Irska, Srbija i Grčka.

Najgostoljubivija odredišta u Hrvatskoj su Slunj, Korenica, Plitvička jezera, Otočac, Rakovica, Skradin, Osijek, Zagreb, Split, Rovinj. To je posebno važno za 72% putnika iz Hrvatske koji kažu da su im susretljivi i zanimljivi lokalni stanovnici jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira odredišta za sljedeće putovanje. Kad je riječ o najgostoljubivijim vrstama smještaja, putnici iz Hrvatske preferiraju iskustva boravka u hotelima, kućama za odmor, apartmanima i vilama.

Najčitanije zanimljivosti