Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji

Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji

Hrvatski grad proglašen jednim od najgostoljubivijih gradova na zemlji
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.01.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Booking.com, jedna od vodećih svjetskih online platformi za putovanja, nagradom Guest Review Awards 2018 danas odaje počast partnerima koji kontinuirano svojim gostima pružaju odlično korisničko iskustvo.

U sedmom izdanju ove godišnje nagrade 759.845 objekata u ukupno 219 zemalja i teritorija dobiva nagradu. U Hrvatskoj je nagradu dobilo 34.027 objekata svih vrsta s ukupnom prosječnom ocjenom recenzija od 9,0 što je uz Novi Zeland koji nosi istu prosječnu ocjenu, najviša prosječna ocjena gostiju u svijetu.

U top 20 najnagrađivanijih gradova Hrvatska se našla s tri grada koji su se na tom popisu našli i prošle godine, a to su Split koji se nalazi na trećem mjestu odmah nakon Rima i Saint Petersburga, Zadar koji se nalazi na 16. i Dubrovnik na 20. mjestu. Prema broju dobivenih nagrada Hrvatska se i ove godine našla na 6. mjestu svjetske liste.

Najgostoljubivija mjesta u Hrvatskoj

Na temelju udjela objekata koji dobivaju nagradu u 2018., Booking.com po prvi put otkriva najgostoljubivija mjesta na Zemlji prema recenzijama putnika. S najvećim postotkom nagrađenih objekata od onih koji ispunjavaju uvjete, najgostoljubljivije su zemlje Austrija, Češka Republika, Poljska, Novi Zeland, Tajvan, Rumunjska, Mađarska, Irska, Srbija i Grčka.

Najgostoljubivija odredišta u Hrvatskoj su Slunj, Korenica, Plitvička jezera, Otočac, Rakovica, Skradin, Osijek, Zagreb, Split, Rovinj. To je posebno važno za 72% putnika iz Hrvatske koji kažu da su im susretljivi i zanimljivi lokalni stanovnici jedan od najvažnijih faktora prilikom odabira odredišta za sljedeće putovanje. Kad je riječ o najgostoljubivijim vrstama smještaja, putnici iz Hrvatske preferiraju iskustva boravka u hotelima, kućama za odmor, apartmanima i vilama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti