Humanitarna akcija "Ostani uz mene"

Humanitarna akcija "Ostani uz mene"

Humanitarna akcija "Ostani uz mene"
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Humanitarna akcija „OSTANI UZ MENE"  u petak predstavljena građanima Zagreba.


Humanitarna akcija s ciljem opremanja i otvaranja prvog centra za palijativnu medicinu u Republici Hrvatskoj uspješno je predstavljena Zagrepčanima.

U Bogovićevoj ulici u petak su postavljeni štandovi humanitarne akcije, gdje su volonteri partnerskih udruga građane upoznali s tijekom, ciljevima te načinima uključivanja u akciju. Tom prilikom organizirana je i prodaja promotivnih materijala čiji je prihod namijenjen opremanju i otvaranju prve ustanove za palijativnu skrb u Hrvatskoj.

Palijativna medicina, iako jedno od osnovnih ljudskih prava na zdravstvenu zaštitu, u Hrvatskoj je i dalje zanemarena. Prema nekim procjenama, godišnje u Hrvatskoj palijativnu skrb treba oko 30 tisuća ljudi, no dobije je tek njih dvjestotinjak. Problem je još izraženiji uzimajući u obzir da Republika Hrvatska još uvijek nema ni jednu ustanovu palijativne medicine uključenu u zdravstveni sustav, niti razvijen sustav edukacije za stručnjake i bolesnike.

O uspješnosti humanitarne svjedoči i uspješna prodaja promotivnih materijala. Sav prihod od prodaje uplaćen je na poseban žiro-račun akcije (Zagrebačka banka, 2360000-1102139196) na koji svi zainteresirani građani mogu donirati potrebna sredstva.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti