Internet kao ključ sreće

Internet kao ključ sreće

Internet kao ključ sreće
  • Objavljeno: Subota, 15.05.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je riječ o mentalnom zdravlju, internet ima izrazito lošu reputaciju. Mnogi tvrde da redovito pristupanje internetu uzrokuje stres, anksioznost i ovisnost.

Međutim, prije nego li poduzmete mjere opreza, važno je znati da vas internet zapravo može učiniti sretnijima.

Britanski znanstvenici su pronašli vezu između pristupanja internetu i sreće. Općenito su ljudi, koji imaju pristup računalu i internetu sretniji i zadovoljniji. Ljudima se tada povećava osjećaj slobode i kontrole. S obzirom na širok spektar informacija, osoba će putem interneta saznati što ju zanima, čitati što ju uveseljava ili na kraju krajeva, upotpunjavati slobodno vrijeme. Internet nudi jeftin i jednostavan oblik komunikacije s osobama koje nemamo priliku često viđati, što nas također čini sretnijima.

Znanstvenike je iznenadila spoznaja da su žene te kojima internet i računalo predstavlja veći izvor sreće, za razliku od muškaraca. Nisu mislili da bi žene mogle toliko dobiti od ovakvog oblika tehnologije, s obzirom da na tom području ipak dominiraju muškarci. Ta razlika je još izraženija u manje razvijenim zemljama jer putem interneta žene gube osjećaj da su izoliranje ili podcijenjene.

Znanstvenici također ističu da ne treba zanemariti ni negativne strane interneta. Važno je poznavati granice i koristiti se internetom u umjerenim količinama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti