Isprobajte 6 namirnica s nevjerojatnim zdravstvenim prednostima!

Isprobajte 6 namirnica s nevjerojatnim zdravstvenim prednostima!

Isprobajte 6 namirnica s nevjerojatnim zdravstvenim prednostima!
  • Objavljeno: Utorak, 15.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

1. Banana

Banana sadrži kalij koji potiče imunitet, snižava krvni tlak i poboljšava raspoloženje. Banane ublažavaju znakove depresije zbog visoke razine triptofana koji se pretvara u serotonin. Prije tjelovježbe pojedite 2 banane kako biste se napunili energijom i održali adekvatnu razinu šećera u krvi.

Isprobajte ovih 15 iznenađujuće zdravih namirnica!

2. Zeleni čaj

Zeleni čaj je pun antioksidansa i hranjivih tvari. Sadrži bioaktivne spojeve koji mogu poboljšati zdravlje. Između ostalog, potiče zdravlje mozga, sagorijeva masnoće, povećava tjelesne performanse i smanjuje rizik od pojave raznih vrsta raka.

3. Đumbir

Đumbir smanjuje bol, upalu i uništava neke vrste bakterija. Također je dokazano da sprječava mučninu, a u nekim slučajevima se koristi i protiv morske bolesti.

4. Jaja

Jaja su bogata proteinima i hranjivim tvarima kao što su vitamin A, vitamin B12, fosfor i selen. Dokazano je da žumanjak usporava proces makularne degeneracije.

5. Ananas

Ananas je niskokalorična namirnica, bez kolesterola, masnoće i s malo natrija. Jača imunološki sustav i kosti, smanjuje rizik od makularne degeneracije i potiče probavu.

6. Mrkva

Mrkve sadrži veliku količinu vitamina A i antiokside koji su korisni za zdravlje očiju. Smanjuju rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti