Isprobajte smoothie od ananasa za zdravija koljena!

Isprobajte smoothie od ananasa za zdravija koljena!

Isprobajte smoothie od ananasa za zdravija koljena!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Koljena su bez sumnje najvažniji zglobovi u ljudskom tijelu. Koljena promiču pravilno držanje i omogućavaju pokrete nogu dok hodamo, trčimo, stojimo ili skačemo. Osteoartritis i reumatoidni artritis su najčešći uzročnici bolova u koljenima. Najčešći simptomi su naticanje i osjetljivost koljena.

Starenjem se povećava rizik od nastanka niza ozljeda koje mogu ostaviti dugoročne štetne posljedice na koljenima. To direktno utječe na fleksibilnost i mobilnost ligamenata jer je narušen proces lubrikacije zgloba.

Proces lubrikacije je potpuno prirodan, ali se relativno lako naruši. Smanjenje lubrikacije zgloba je neizostavan dio starenja, a može uzrokovati osjećaj nelagode, napetosti i bolove.

Smoothie, za čiju pripremu recept možete pronaći ovdje, sadrži spojeve koji ublažavaju bolove u koljenima. U njegovom sastavu pronalazimo cimet za kojega su istraživanja pokazala da ima odlično protuupalno djelovanje.

Bromelain je glavni aktivni sastojak ananasa. Istraživanja su pokazala da bromelain ima moćno protuupalno djelovanje i ublažava simptome artritisa.

Bromelain ublažava upalu i naticanje na području zglobova. To su glavni uzročnici bolova u koljenima. Svakodnevnim unosom bromelaina možete ublažiti naticanje i upalu, vaša mobilnost će se poboljšati, a koljena bolje podnositi fizičke napore.

Isprobajte trening za jača koljena!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti