Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?

Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?

Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Većina ljudi ne jede koru od kivija, ali nedavno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da kora kivija sadrži puno vitamina i minerala. No, stručnjaci ističu da biste trebali jesti koru od samo organski uzgojenog kivija jer konvencionalno uzgojeni kivi obično sadrži jako puno štetnik kemijskih spojeva.

Saznajte kako smanjiti razinu pesticida u tijelu za 82%!

Kora kivija je odličan izvor kalija koji regulira razinu hormona u tijelu, smanjuje razinu krvnog tlaka i poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Kora kivija je odličan izvor flavonoida koji imaju moćno antialergensko, antikancerogeno i protuupalno svojstvo. Flavonoidi su kemijski spojevi koji voću i povrću daju žarku boju. Imaju moćno antioksidacijsko djelovanje i jačaju imunološki sustav.

Kora kivija je odličan izvor vitamina A koji regulira rast i razvoj, jača imunitet i štiti zdravlje očiju. Kora kivija je također jako dobar izvor vitamina C koji ubrzava zacjeljivanje rana i smanjuje rizik od nekontroliranog krvarenja. Kora kivija je također jako dobar izvor vitamina E koji štiti stanične membrane i poboljšava rad živčanog sustava.

Kivi lagano operite i uklonite sitne dlačice s kore. Na njima se može zadržati prljavština. Da biste kivi temeljito oprali, u veliku zdjelu s vodom dodajte malo vinskog octa i držite kivi u vodi nekoliko minuta. Potom dobro isperite.

Koru kivija možete jesti na još bolji način, a to je da čitavi i neoguljeni kivi koristite u pripremi smoothieja.

Saznajte koji sastojci će smoothie učiniti zdravijim i ukusnijim!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti