Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?

Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?

Jedete li i vi potpuno pogrešno kivi?
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.07.2016.
  • Broj pregleda: 2.732
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Većina ljudi ne jede koru od kivija, ali nedavno istraživanje američkih znanstvenika je pokazalo da kora kivija sadrži puno vitamina i minerala. No, stručnjaci ističu da biste trebali jesti koru od samo organski uzgojenog kivija jer konvencionalno uzgojeni kivi obično sadrži jako puno štetnik kemijskih spojeva.

Saznajte kako smanjiti razinu pesticida u tijelu za 82%!

Kora kivija je odličan izvor kalija koji regulira razinu hormona u tijelu, smanjuje razinu krvnog tlaka i poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Kora kivija je odličan izvor flavonoida koji imaju moćno antialergensko, antikancerogeno i protuupalno svojstvo. Flavonoidi su kemijski spojevi koji voću i povrću daju žarku boju. Imaju moćno antioksidacijsko djelovanje i jačaju imunološki sustav.

Kora kivija je odličan izvor vitamina A koji regulira rast i razvoj, jača imunitet i štiti zdravlje očiju. Kora kivija je također jako dobar izvor vitamina C koji ubrzava zacjeljivanje rana i smanjuje rizik od nekontroliranog krvarenja. Kora kivija je također jako dobar izvor vitamina E koji štiti stanične membrane i poboljšava rad živčanog sustava.

Kivi lagano operite i uklonite sitne dlačice s kore. Na njima se može zadržati prljavština. Da biste kivi temeljito oprali, u veliku zdjelu s vodom dodajte malo vinskog octa i držite kivi u vodi nekoliko minuta. Potom dobro isperite.

Koru kivija možete jesti na još bolji način, a to je da čitavi i neoguljeni kivi koristite u pripremi smoothieja.

Saznajte koji sastojci će smoothie učiniti zdravijim i ukusnijim!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti