Uživajte u sezoni lubenica uz zdrave i ukusne smoothieje!

Uživajte u sezoni lubenica uz zdrave i ukusne smoothieje!

Uživajte u sezoni lubenica uz zdrave i ukusne smoothieje!
  • Objavljeno: Srijeda, 27.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da povećanjem unosa svježeg voća i povrća možete poboljšati svoje zdravlje i smanjiti rizik od nastanak niza bolesti. Redovitom prilagodbom prehrane sezoni možete dodatno smanjiti rizik od nastanka bolesti jer smanjujete izlaganje tijela štetnim kemijskim spojevima.

Saznajte zašto jesti sezonski!

Dolaskom ljeta je započela sezona lubenice. Ovo ukusno voće se pokazalo odličnim za ublažavanje simptoma, liječenje i prevenciju različitih bolesti. Lubenica se može koristiti za regulaciju razine krvnog tlaka, ublažavanje simptoma astme, prevenciju kancerogenih stanica i poticanje rada probave.

Lubenica je dobar izvor kalija i jako dobar izvor vitamina A i C. Sastoji se od 92% vode i obiluje elektrolitima koji su važni za prevenciju dehidracije.

Lubenica se preporuča svim osobama koje redovito vježbaju, naročito onima koji nastavljaju vježbati tijekom vrućih ljetnih dana. Lubenica će ubrzati oporavak mišića, a istraživanja su pokazala da može povećati sportsku izdržljivost. U sezoni lubenice možete uživati još više uz ove ukusne, zdrave i osvježavajuće smoothieje.

Smoothie od rajčice i lubenice

Rajčice su dobar izvor vitamina E, tiamina, niacina, vitamina B6, folne kiseline, magnezija, fosfora i bakra. Jako su dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, kalija i mangana. Ovaj smoothie će vas osvježiti, nahraniti i vratiti energiju.

Potražite recept za smoothie od rajčice i lubenice!

Smoothie od lubenice i ananasa

Ananas je dobar izvor dijetalnih vlakana, tiamina, vitamina B6 i bakra, a jako dobar izvor vitamina C i mangana. Ananas sadrži bromelain, enzim koji regulira rad probavnog sustava i smanjuje rizik od nastanka probavnih smetnji.

Potražite recept za smoothie od lubenice i ananasa!

Osvježavajući smoothie od lubenice i jagoda

Jagode su dobar izvor folne kiseline i kalija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Jagode su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala, za koje je dokazano da povećavaju rizik od nastanka različitih bolesti.

Potražite recept za osvježavajući smoothie od lubenice i jagoda!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti