Jedna od tri žene se osjeća depresivno nakon seksa

Jedna od tri žene se osjeća depresivno nakon seksa

Jedna od tri žene se osjeća depresivno nakon seksa
  • Objavljeno: Nedjelja, 11.11.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Australski znanstvenici su ustanovili da se jedna od tri žene nakon seksa osjeća depresivno. Svi seks zamišljaju kao pozitivno iskustvo kojim se zadovoljavaju seksualne potrebe. Ipak, veliki broj osoba pati od nastanka negativnih emocija nakon seksualnog odnosa, prenosi DailyMail.

Voditelj istraživanja prof. Robert Schweitzer je sa svojim stručnim timom proveo anketu među više od 200 mladih žena u vezi. Anketa je sadržavala pitanja o njihovom seksualnom životu.

Rezultati istraživanja su pokazali da se 33% žena nakon seksa osjeća depresivno te su prisutni osjećaji anksioznosti i melankolije, ali su izjavile kako ti osjećaji nisu odraz odnosa između nje i partnera.

Prof. Schweitzer je izjavio kako "tijekom normalnih okolnosti, seks treba imati pozitivan učinak, potaknuti opuštanje i oslobađanje hormona sreće" te je dodao kako "trebamo istražiti zbog čega neke osobe osjećaju ove negativne emocije nakon seksa sa stalnim partnerom."

Prof. Schwitzer ističe kako "moguće je da su se ove žene nekada osjećale prisiljeno raditi nešto što ne žele ili ih je sram, nakon čega seks postaje negativno iskustvo i uzrokuje nastanak negativnih osjećaja i depresije."

Znanstvenici ističu kako žele bolje razumjeti razlog zbog kojeg se neke osobe osjećaju depresivno nakon seksa. Naime, depresija nakon seksa je uobičajena pojava kada je seks u prošlim iskustvima bio prisilan i nasilan. Tada dolazi do stvaranja osjećaja srama, krivnje i poteškoća u uživanju tijekom narednih seksualnih odnosa.

Znanstvenici tvrde kako će istraživanje nastaviti, a parovima savjetuju kvaliteniju komunikaciju i razgovor oko svih problema, uključujući i onih u krevetu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti