Jeste li sigurni da znate kako održati pravilnu higijenu vagine?

Jeste li sigurni da znate kako održati pravilnu higijenu vagine?

Jeste li sigurni da znate kako održati pravilnu higijenu vagine?
  • Objavljeno: Subota, 05.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Otuširali ste se i oprali ste kosu. Oprali ste i tijelo, a onda se zapitate što učiniti s vaginom? Naravno, želite održati vaginu čistom i zdravom. Ona je važan dio ženskog tijela, ali je osjetljiva i zahtjeva posebnu njegu. Ili?

Često se pitamo trebamo li koristiti poseban sapun za intimnu njegu i postoji li nešto što bismo trebali izbjegavati.

Naime, liječnici ističu da vagina ima sposobnost samočišćenja. Međutim, njezino okruženje je vlažno i mračno, što pogoduje razvoju bakterija stoga trebamo pripaziti kako ju tretiramo. Dr. Jacqueline Walters otkriva da vagina ima nisku pH vrijednost i time sprječava razvoj bakterija koje mogu dovesti do raznih vaginalnih infekcija.

Saznajte kako prepoznati simptome vaginalne infekcije!

Promijenimo li pH vrijednost vagine, ona će postati podložnija bakterijskim infekcijama.

Obzirom da vagina prirodno ispušta iscjedak, vjerojatno ćete osjetiti potrebu za dodatnim higijenskim pothvatima, no liječnici ističu da se na taj način vagina sama čisti!

Iscjedak može biti intenzivniji, ovisno o menstrualnom ciklusu ili nakon seksa jer sperma može promijeniti pH vagine. Ali ona će se sama pobrinuti za to!

Otkrivamo sve što trebate znati o neugodnom vaginalnom mirisu!

Iako na tržištu postoji veliki broj proizvoda za održavanje higijene vagine, liječnici savjetuju da budemo oprezni jer neki od njih mogu isušiti vaginu i izazvati nelagodu tijekom seksa.

Kako održati pravilnu higijenu vagine?

  • Nikada ne smijete stavljati proizvode za održavanje higijene u vaginu, ali možete koristiti nježne sapune za higijenu usmina.
  • Nakon tuširanja, nježno obrišite vaginu čistim ručnikom kako biste uklonili višak vlage.

Naime, svaka je žena drugačija. Nekima neće smetati ni običan sapun, dok će kod drugih i najblaži proizvod za intimnu njegu izazvati alergijske reakcije.

Otkrijte 8 pravila za zdravu vaginu!

Ako ste odlučili održavati higijenu vagine uz pomoć sapuna, svakako birajte one najnježnije. Isto pravilo vrijedi i za vlažne maramice za intimnu njegu. Trebali bismo više vjerovati vaginama jer su one, uz našu pomoć ili bez nje, sposobne za samočišćenje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti