Ovo je hrana koju nikako ne smijete jesti na prazan želudac

Ovo je hrana koju nikako ne smijete jesti na prazan želudac

Ovo je hrana koju nikako ne smijete jesti na prazan želudac
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.08.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju da je doručak najvažniji obrok u danu, a jeste li znali da ne možete jesti baš sve što poželite najranije ujutro? Postoje namirnice koje su prikladne za jutro i one koje je bolje jesti malo kasnije, bilo da ih jedete nakon prvog obroka ili navečer.

Otkrijte koje su to namirnice koje nikad ne biste trebali jesti na prazan želudac i zašto.

Rajčice

One sadrže puno zdravih vitamina, posebice vitamina C, ali su pune taninske kiseline koja može biti štetna za vaš trbuhu ako u vašem sustavu nema druge hrane da je se riješi.

Sushi

Ne postoji dobar razlog zašto bi netko sushi ujutro, kao prvi obrok, ali neki ljudi su jednostavno ovisni o njemu. Ako ste jedan od njih, imajte na umu da vas kombinacija bijele riže i soja umaka neće zasititi, a može stvoriti probavne probleme nekoliko sati kasnije.

Peciva

Iako peciva izgledaju izvrsno, topla su i primamljivo mirišu, ona nikako nisu dobar izbor za doručak. sadrži previše obrađenih sastojaka, a svakodnevna konzumacija obrađenog šećera može dovesti do oštećenja jetre.

Začinjena hrana

Ako volite jesti Tabasco umak sa svojim omletom ili, što je još gore, u kombinaciji s nekom masnom hranom, vjerojatno ste i sami osjetili bolove u trbuhu. Ljuta hrana odmah ujutro nije dobar izbor jer može dovesti do velikih iritacija koje s vremenom uništavaju vaš želudac.

Citrusi

Svježe iscijeđeni sokovi od naranče ili drugih citrusa ujutro zvuče kao idealan doručak iz filmova. Međutim, citrusi se dugo probavljaju u želucu, što znači da će vaše tijelo misliti da ste gladni, čak i kad niste, pa ćete gladovati do sljedećeg obroka.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti