Ovo nikako nemojte jesti na prazan želudac!

Ovo nikako nemojte jesti na prazan želudac!

Ovo nikako nemojte jesti na prazan želudac!
  • Objavljeno: Četvrtak, 13.09.2018.
  • Broj pregleda: 4.457
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju da je doručak najvažniji obrok u danu, a jeste li znali da ne možete jesti baš sve što poželite najranije ujutro?

Postoje namirnice koje su prikladne za jutro i one koje je bolje jesti malo kasnije, bilo da ih jedete nakon prvog obroka ili navečer.

Otkrijte koje su to namirnice koje nikad ne biste trebali jesti na prazan želudac i zašto.

Evo zašto trebate doručkovati zobene pahuljice!

Rajčice

One sadrže puno zdravih vitamina, posebice vitamina C, ali su pune taninske kiseline koja može biti štetna za vaš trbuhu ako u vašem sustavu nema druge hrane da je se riješi.

Sushi

Ne postoji dobar razlog zašto bi netko sushi ujutro, kao prvi obrok, ali neki ljudi su jednostavno ovisni o njemu. Ako ste jedan od njih, imajte na umu da vas kombinacija bijele riže i soja umaka neće zasititi, a može stvoriti probavne probleme nekoliko sati kasnije.

Peciva

Iako peciva izgledaju izvrsno, topla su i primamljivo mirišu, ona nikako nisu dobar izbor za doručak. sadrži previše obrađenih sastojaka, a svakodnevna konzumacija obrađenog šećera može dovesti do oštećenja jetre.

Začinjena hrana

Ako volite jesti Tabasco umak sa svojim omletom ili, što je još gore, u kombinaciji s nekom masnom hranom, vjerojatno ste i sami osjetili bolove u trbuhu. Ljuta hrana odmah ujutro nije dobar izbor jer može dovesti do velikih iritacija koje s vremenom uništavaju vaš želudac.

Citrusi

Svježe iscijeđeni sokovi od naranče ili drugih citrusa ujutro zvuče kao idealan doručak iz filmova. Međutim, citrusi se dugo probavljaju u želucu, što znači da će vaše tijelo misliti da ste gladni, čak i kad niste, pa ćete gladovati do sljedećeg obroka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti