Jesu li bolja tuširanja vrućom ili hladnom vodom?

Jesu li bolja tuširanja vrućom ili hladnom vodom?

Jesu li bolja tuširanja vrućom ili hladnom vodom?
  • Objavljeno: Petak, 04.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Tuširanje je osnovni dio tjelesne higijene. Neke osobe se vole tuširati vrućom, a neke hladnom vodom. Svaki tip tuširanja donosi određene prednosti za zdravlje. Donosimo vam načine na koje vaša svakodnevna rutina tuširanja utječe na zdravlje.

Prednosti tuširanja vrućom vodom

Tuširanje vrućom vodom može ublažiti bolove u mišićima. Pustite da vruća voda teče niz vaša ramena, vrat i leđa kako biste ublažili bolove ovih dijelova tijela.

Neka istraživanja su pokazala da tuširanje vrućom vodom može pospješiti oslobađanje oksitocina i smanjiti razinu stresa. Stoga, kada je dan bio stresan, istuširajte se vrućom vodom.

Tuširanje vrućom vodom može pomoći u ublažavanju simptoma gripe i prehlade. Također može pospješiti iskašljavanje i razrijediti sluz.

Prednosti tuširanja hladnom vodom

Tuširanje hladnom vodom je dobro za tijelo. Barem 5 minuta tuširanja hladnom vodom može povećati razinu energije. Na taj način ćete odmah promijeniti tjelesnu temperaturu, smanjiti umor i pospješiti koncentraciju.

Istraživanja su pokazala da tuširanje hladnom vodom, u razdoblju od 2 do 3 minute, može ublažiti simptome depresije.

Tuširanje hladnom vodom je bolje za vašu kosu i kožu. Vruća voda može isušiti kosu i kožu, dok hladna pomaže u hidrataciji kože i kose, kao i prevenciji ispucanih vrhova.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti