4 prednosti čaja od koprive

4 prednosti čaja od koprive

4 prednosti čaja od koprive
  • Objavljeno: Subota, 05.07.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kopriva se, baš kao i maslačak, jako dugo smatrala korovom. Sve veći broj istraživanja pokazuje da kopriva ima odlično djelovanje na zdravlje. Najbolje od svega je što je dostupna i pristupačna.

Čaj od koprive se u kineskoj medicini koristi za ublažavanje različitih tegoba, a danas se pije u svrhu poboljšanja zdravlja cjelokupnog organizma.

Saznajte zašto još volimo čaj od koprive!

Ublažavanje simptoma osteoartritisa

Nekoliko istraživanja je pokazalo da ispijanje čaja od koprive može ublažiti simptome osteoartritisa. Također, znanstvenici su ustanovili da oblozi od čaja od koprive mogu biti jednako učinkoviti.

Prevencija zadržavanja vode u tijelu

Kopriva ima blago diuretsko djelovanje i potaknut će oslobađanje viška vode iz tijela. Svakodnevno ispijanje čaja od koprive doprinosi prevenciji nakupljanja suvišne vode u tijelu.

Pospješuje cirkulaciju krvi

Neka istraživanja su pokazala da čaj od koprive može pomoći kod ublažavanja slabe cirkulacije krvi. Čaj od koprive se pokazao učinkovitim za osobe, koje imaju problema s cirkulacijom krvi na području ruku i nogu.

Pripremite smoothie od koprive i jagoda!

Regulacija razine šećera u krvi

Znanstvenici su ustanovili da svakodnevna konzumacija čaja od koprive pomoći u regulaciji razine šećera u krvi kod osoba koje pate od dijabetesa tipa 2 i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti