Kada obično nastupa kriza srednjih godina?

Kada obično nastupa kriza srednjih godina?

Kada obično nastupa kriza srednjih godina?
  • Objavljeno: Subota, 22.11.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje američkih znanstvenika otkriva da osobe, u dobi od 29, 39, 49 i 59 češće potežu neke radikalne poteze - počnu intenzivnije vježbati, traže afirmaciju putem prevare partnera ili počine samoubojstvo.

Otkrili smo da godine, koje završavaju na broj 9, potiču osobu na razmišljanje o postignućima u život, izjavio je voditelj istraživanja prof. Adam Alter i dodao "kako to može biti psihološki opterećujuće iskustvo, naročito ako smatraju da njihovi životi nisu dovoljno značajni."

Prema rezultatima istraživanja, koji su objavljeni u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, kriza srednjih godina ne zahvaća samo osobe srednjih godina, već i mlađe. Osobe se tada počnu ponašati konstruktivno (počnu brinuti o zdravlju) ili destruktivno (počnu se ponašati promiskuitetno ili počine samoubojstvo).

Znanstvenici su otkrili da je ovakvo ponašanje jednako zastupljeno među muškarcima i ženama, neovisno o stupnju obrazovanja i stilu života.

Nemojte dopustiti da vas godine opterećuju jer ne postoji značajna biološka razlika između dobi od 29 i 30 ili dobi od 28 i 29. Na kraju krajeva, trebate sve životne promjene uvoditi na osnovu stvarne potrebe, umjesto na osnovu simbolične brojke.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti