Kako dalje nakon prevare?

Kako dalje nakon prevare?

Kako dalje nakon prevare?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svaka veza naiđe na prepreke, a kada je riječ varanju situacija je posebno neugodna. Nakon prevare se izgubi povjerenje u voljenu osobu i postavlja se pitanje je li bolje prekinuti vezu ili prijeći preko prevare?

Stručnjaci Rosie Shrout i Daniel Weigel proveli su istraživanje na Sveučilištu u Nevadi o toj temi. Svih dvjesto studenata trebalo je zamisliti situaciju da ih je nakon svađe partner/partnerica prevario s drugom osobom, a potom su ispitanike podijelili u dvije skupine. Prvoj polovici su rekli da zamisle kako ih prijatelji i obitelj podupiru u prekidu, a drugoj da zamisle kako ih prijatelji i obitelj nagovaraju da oproste i nastave vezu.

Saznajte zašto osobe koje su u sretnim vezama ipak varaju?

Rezultati su pokazali da su ispitanici koji su imali podršku u prekidu krivili partnera i odlučili zaista prekinuti vezu. S druge strane, ispitanici koji su imali potporu za nastavak veze su manje krivili partnera za neuspjeh i odlučili prijeći preko prevare.

Neki tvrde da nikada ne bi oprostili prevaru, dok bi drugi dali voljenoj osobi jednu ili više šansi kako bi spasili svoju vezu. No, svaka veza je jedinstvena i svaka situacija je različita, zato treba uzeti u obzir okolnosti u kojima se dogodila prevara.

Iako niti jedno istraživanje ne može utjecati na našu odluku o prekidu, dobro je znati da nam je mišljenje prijatelja i obitelji važno i da se uzima u obzir kada donosimo teške odluke.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti