Kako možete prepoznati manipulatora?

Kako možete prepoznati manipulatora?

Kako možete prepoznati manipulatora?
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Vješti i iskusni manipulatori znaju na koji način od vas dobiti ono što žele, a da vi u njihove namjere nikada ni ne posumnjate. Donosimo vam znakove koji upućuju da neka osoba pokušava vama manipulirati.

Manipulira drugim ljudima

Ako znate da osoba iz vašeg okruženja redovito manipulira drugim ljudima, velika je vjerojatnost da će to pokušati napraviti i vama.

Sve što radi, radi brzo

Manipulator će u svemu brzati i žuriti, naročito u izgradnji novih odnosa s novim ljudima. To mu omogućava da ljude brzo iskoristi i odbaci onda kada mu više ne koriste.

Nestrpljiv je

Manipulatore iritira to što kroz život idete tempom koji vama odgovara i smjerom koji ste sami odabrali. Svaki put kada odbijete raditi ono što manipulator želi, on će postati nestrpljiv i frustriran.

Stvara osjećaj krivnje

Postoje ljudi za koje nikada nećete biti dobri. Sve što radite ne napravite kako treba. Manipulatori žele da se njihove žrtve osjećaju krivima jer im to daje moć da vas koriste onako kako oni žele.

Igra se s vašim osjećajima

Manipulator će napraviti sve što može da bi vas dobro upoznao. Ovo je njegovo najmoćnije oružje. Kada vas dobro upozna, tada će se početi igrati vašim osjećajima kako bi u odnosu s vama postigao sve što želi.

Saznajte kako se zaštititi od emocionalne manipulacije!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti