Kako prepoznati pokušaje manipulacije?

Kako prepoznati pokušaje manipulacije?

Kako prepoznati pokušaje manipulacije?
  • Objavljeno: Subota, 30.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Psihološka manipulacija se može definirati kao pokušaj preuzimanja moći, kontroliranja i izvlačenja koristi i privilegija od strane žrtve. Vrlo je važno razlikovati utjecaj od manipulacije. Manipulaciju možete prepoznati vrlo lako ako obratite pažnju na sljedeće znakove.

Osjećate se emocionalno nestabilnima

Jedan od najlakših načina manipuliranja nekime je nabijanja osjećaja krivnje. Manipulatori vole učiniti da se žrtve osjećaju nedovoljno dobrima jer im je tako lakše kontrolirati ih. Nakon što eliminirate manipulatore iz svojeg života ćete vratiti osjećaj sigurnosti i stabilnosti.

Oktrijte kako se zaštititi od emocionalne manipulacije!

Vaša veza s drugim ljudima počinje ispaštati

Nakon nekog vremena ćete vrlo vjerojatno primijetiti da ste se od nekih ljudi udaljili i drastično smanjili viđanja. Ovo je klasična taktika manipulatora jer im omogućava da nastave s neprihvatljivim ponašanjem.

Počeli ste negativno razmišljati o samima sebi

Manipulatori su izrazito dominantni i oholi. Nevjerojatno je lako završiti u sjeni manipulatora, a da ni ne znate što se točno dogodilo. Čim se udaljite od manipulatora ćete se osjećati bolje.

Više ne uživate u stvarima u kojima prije jeste

Manipulatori imaju neutaživu potrebu za vašom stalnom pažnjom. Oni žele da vi svoju pažnju u potpunosti preusmjerite na njih, što znači da će napraviti sve kako bi vas odvukli od vaših hobija, interesa i strasti. Jednom kada iz svojeg života eliminirate manipulatora ćete shvatiti da ste opet počeli raditi stvari u kojima ste nekad uživali.

Pročitajte više o tome kako znati da netko manipulira vama!

Uvijek ste nemirni

Manipulatori žele da vi uvijek budete zabrinuti i pod stresom. Na taj način oni iz vas izvlače snagu koja im je potrebna.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti