Med i cimet – lijek za sve!

Med i cimet – lijek za sve!

Med i cimet – lijek za sve!
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ova ukusna kombinacija se već tisućljećima koristi za liječenje niza medicinskih stanja i ublažavanje različitih tegoba. Istraživanja su pokazala da med i cimet povoljno djeluju na zdravlje cjelokupnog organizma i tijelo čine otpornijim na bolesti. Stručnjaci savjetuju da se prije početka svakodnevnog uzimanja meda i cimeta svakako posavjetujete s liječnikom, naročito ako bolujete od dijabetesa i uzimate neke lijekove.

Srčane bolesti

Svakodnevna konzumacija meda i cimeta povoljno djeluje na zdravlje krvožilnog sustava. Pomiješajte malo meda i cimeta i pojedite uz krišku kruha od cjelovitih žitarica. Ovo je sasvim dovoljno da smanjite razinu lošeg (LDL) kolesterola i rizik od nastanka srčanog udara.

Artritis

U šalicu vruće vode dodajte 2 žlice meda i 1 žlicu cimeta i popijte prije obroka. Ovaj ukusni napitak će vam pomoći u ublažavanju bolova artritisa. Prve rezultate ćete primijetiti već nakon 2 tjedna.

Kolesterol

U 500ml vode dodajte 2 žlice meda i 3 žlice cimeta. Ovaj napitak pijte u toku dana kako biste smanjili razinu lošeg (LDL) kolesterola.

Infekcije mokraćnog mjehura

U 500ml tople vode dodajte 2 žlice cimeta i 1 žlicu meda i pijte nekoliko puta tjedno. Ovaj napitak će pomoći u eliminaciji bakterija i virusa unutar mokraćnog sustava.

Prehlada

Svaki dan pojedite 1/4 žlice cimeta pomiješanu s 1 žlicom meda kako biste ublažili kašalj, kihanje i bolove u sinusima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti