Kako odabrati najbolje tenisice za trčanje?

Kako odabrati najbolje tenisice za trčanje?

Kako odabrati najbolje tenisice za trčanje?
  • Objavljeno: Utorak, 07.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Zdrava prehrana i tjelesna aktivnost uklanjaju stres i promoviraju zdrav način života. Kod pravilne prehrane je bitno odabrati kvalitetne namirnice, za reduciranje stresa kvalitetan san, a za tjelovježbu dobru opremu.

Ovi savjeti će vam pomoći pri odabiru najbolje obuće za trčanje kako biste spriječili ozljede.

Prvi korak

Danas postoje tenisice raznih oblika i veličina, kao i one za razne funkcije i sportove. Prva stvar koju treba imati na umu je odabir dobrog broja obuće. Provjerite je li tenisica tijesna ili imate malo prostora jer tijekom trčanja želite izbjeći pritiskanje i naguravanje prstiju. S druge strane, obuća ne smije biti ni prevelika jer može biti uzrok raznih ozljeda.

Saznajte kako se zaljubiti u trčanje!

Kada ste pronašli odgovarajuću veličinu, prohodajte nekoliko koraka i zatim lagano potrčite. Unatoč odgovarajućoj veličini, neke tenisice mogu biti preteške ili se urezivati u gležanj.

Drugi korak

Prije nego odbacite strane tenisice, provjerite koliko su zaista oštećene. Provjerite njihovu potrošenost na mjestima gdje je najveći pritisak prilikom trčanja. Kad kupujete novi par tenisica, obratite pozornost na dijelove koje najčešće prve potrošite. Na primjer, ako prvo izližete petu, odaberite tenisice s pojačanjima na tom mjestu.

Kupnja pravih tenisica može uvelike utjecati na kvalitetu tjelovježbe. Obuća ne smije ni u kojem pogledu stvarati nelagodu i ne smije biti teška i kruta.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti