Kako prepoznati pravu ljubav?

Kako prepoznati pravu ljubav?

Kako prepoznati pravu ljubav?
  • Objavljeno: Srijeda, 08.02.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada se zaljubimo, zaljubimo se u cjelokupnu ulogu koju ta osoba igra. Kroz vrijeme otkrivamo što voli, koji su joj hobiji, posao i stil života.

Ljudi su kompleksna bića i ponekad ih ne možemo u potpunosti razotkriti. S vremenom maske padaju i možemo jasnije definirati osobu. U odnosu se pojavljuju lijepi i manje lijepi trenuci. U nekom trenutku ćete shvatiti da ste zavoljeli sve mane i vrline te osobe. Možda ste zavoljeli njezinu suštinu? Ljubav je teško definirati. Ona se jednostavno dogodi i postoji. Bez obzira na uzroke i posljedice.

Ovu vrstu ljubavi najbolje razumiju i prepoznaju roditelji. Roditelj voli svoje dijete i bez pogovora namiruje njegove potrebe. To ne ovisi o djetetovom ponašanju, njegovim riječima i prohtjevima. Ta ljubav je postojana i vječna bez obzira na sve okolnosti.

Saznajte što dlanovi otkrivaju o vašem ljubavnom životu!

Ako uspoređujemo dva oblika ljubavi, roditeljsku i romantičnu, razlika je u tome što je roditeljska ljubav bezgranična i neprekidna. Romantična ljubav često ovisi o spremnosti na kompromis i veličini ega. Ona teško može biti bezuvjetna. Krive riječi ili postupci mogu utjecati na bliskost partnera što dovodi do povećanja nesigurnosti i ograničenih osjećaja.

Iako bismo svi trebali težiti romantičnoj ljubavi u kojoj su oba partnera u potpunosti prihvaćena i voljena, unatoč svojim manama, ipak postoje riječi i djela koja jednostavno ne možemo prihvatiti.

Voljeti nekoga, bez obzira na njegovo devijantno ponašanje, ne znači prihvaćati to i odobravati postupke.

Budite iskreni prema sebi i prepoznajte trenutak kada partner ode predaleko. Razmislite o tome volite li partnera bez obzira što ponekad kaže nešto glupo ili sebično. Poštuje li vas partner kada niste raspoloženi? Volite li se bez obzira na mane? Ako da, onda je riječ o pravoj i iskrenoj ljubavi.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti