Otkrijte kako ostati aktivni tijekom ljeta bez puno napora

Otkrijte kako ostati aktivni tijekom ljeta bez puno napora

Otkrijte kako ostati aktivni tijekom ljeta bez puno napora
  • Objavljeno: Utorak, 28.07.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Tko kaže da se tijekom ljeta trebate opustiti i izbjegavati vježbanje. Upravo suprotno! Sunce i lijepo vrijeme izvlače i one najljenije iz kuće.

Aktivnosti je mnogo. Joga, plivanje, planinarenje ili lagana šetanja sa psom bolji su izbor od vježbanja u teretani jer, osim svih zdravstvenih prednosti, mogu ozbiljno utjecati na vaše raspoloženje.

Ako i dalje niste uvjereni da ljeto nije samo ljenčarenje u hladu, donosimo vam aktivnosti koje imaju isti efekt kao trening u teretani, a uz manje napora osjećat ćete se zdravije i sretnije.

  • Trčite u prirodi – to je puno zabavnije nego trčanje na traci, a možete osluškivati svoje tijelo umjesto da se usredotočite isključivo na vrijeme i ritam.
  • Isprobajte ljetne sportove – surfanje, paddle surfing ili kiteboarding, sve su to sportovi koje možete isprobati tijekom ljeta. A svi koji su to već isprobali znaju da se jedan sat ovih aktivnosti itekako računa kao trening.
  • Budite aktivni na plaži/moru – na plaži, odnosno u moru, možete obavljati svakakve aktivnosti. Prva koja vam pada na pamet je zasigurno plivanje, koje je izvrsno jer aktivira sve mišiće. Uz to imate i ronjenje i izvođenje skokova, a ako ste tip koji se sigurnije osjeća izvan vode, stavite prostirku i odradite jogu kad ostali odu kući, trčite uz more ili odradite vježbe u plićaku.
  • Isprobajte aktivnosti na moru – ako poznajete nekoga tko ima brod, jedrilicu ili gliser, otiđite na izlet, ali onaj koji uključuje vožnju, a ne samo sjedenje. Kad se vratite na obalu neće ni biti svjesni koliko ste bili aktivni.
  • Ostale aktivnosti – to može biti rolanje po gradu, hodanje ili trčanje po stepenicama, planinarenje ili lagana šetnja koja traje malo duže. Otiđite na golf ili jahanje, igrajte se s djecom preskakanja užeta, lovice ili nogometa (vjerujte, to je pravi trening) ili bilo što drugo što uključuje fizičku aktivnost u vanjskom prostoru.

Vezani sadržaj:

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti