Kako pravilno držanje tijela utječe na vaše zdravlje?

Kako pravilno držanje tijela utječe na vaše zdravlje?

Kako pravilno držanje tijela utječe na vaše zdravlje?
  • Objavljeno: Nedjelja, 18.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Dosadašnja istraživanja su pokazala da nepravilno držanje tijela može uzrokovati niz zdravstvenih problema. Nepravilno držanje tijela je najčešće među osobama koje većinu dana provode sjedeći. Smanjenjem kretanja i povećanjem sjedenja se dramatično povećao broj ljudi koji pate od srčanih bolesti, dijabetesa tipa 2 i pretilosti.

Vježbanje pravilnog držanja i svakodnevno primjenjivanje tih tehnika će imati odličan utjecaj na vaše zdravlje i pomoći u prevenciji niza bolnih i potencijalno opasnih bolesti koštanog sustava. Nepravilno držanje direktno utječe na vaša ramena, koljena i kukove, a pravilnim držanjem tijela ćete smanjiti rizik od nastanka različitih vrsta artritisa.

Saznajte zašto vaše tijelo voli uspravno držanje!

Nepravilno držanje ima negativan utjecaj na rad probavnog sustava, cirkulaciju krvi pa i samo raspoloženje. Pogrbljenost stvara povećan pritisak na probavni sustav, što može uzrokovati zatvor i žgaravicu.

Križanje nogu otežava cirkulaciju krvi, otežava rad srca i povećava rizik od nastanka proširenih vena. Pogrbljeno držanje stvara pritisak i na pluća, zbog čega disanje postaje otežano i svakoj tjelesnoj stanici postaje ograničen dotok kisika.

Uvođenje promjena u držanju tijela će vam ispočetka biti neprirodno i vjerojatno će vas umarati. Ipak, jednom kada se na to naviknete, bit će vam nepojmljivo da ste se ikada držali pogrbljeno. Za bolje držanje ojačajte mišiće trbuha i leđa, a lagane vježbe istezanja će vam pomoći da smanjite napetost u mišićima.

Počnite raditi vježbe za pravilno držanje!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti